Top 3 sajta za testiranje brzine kucanja

Da li ste se zapitali nekada koliko brzo kucate na tastaturi? Možda ste pomislili da brzo kucate i želite da proverite da li je to zaista brzo? Kako se rangirate u odnosu na druge korisnike? U ovom članku predstavljam 3 popularna sajta za testiranje brzine kucanja.

#1 Type by turshija.co

testiranje brzine kucanja

Ovaj sajt je prvi na listi jer je kreiran u Srbiji, a alat za testiranje je prilagođen srpskom i hrvatskom jeziku. Veoma je jednostavan i možete birati sledeće:

  • Engleski
  • Srpski ćirilica
  • Srpski latinica sa kvalicama
  • Srpski latinica bez kvačica
  • Hrvatski
  • Hrvatski bez kvalica
  • Lorem ipsum

Kada pokrenete test imate 60 sekundi da iskucate reči koje se pojavljuju iznad polja za kucanje. Ako pogrešite reč ona će postati crvena, a vi nastavljate dalje. Na kraju će pisati koliko ste imali pogođenih a koliko promašenih reči, kao i brzinu kuckanja.

Jedina mana je što su ljudi „hakovali“ sistem bodovanja pa nemojte ni gledati na kojoj ste poziciji. Ukoliko želite da znate koliko je vaš rezultat dobar, idite na jedan od narednih sajtova pa pogledajte listu i brzine drugih korisnika. Pronađite one koji imaju istu brzinu kao i vi i videćete njihovu, tj. svoju, poziciji.

#2 10fastfingers

testiranje brzine kucanja

Ovaj sajt je na drugom mestu jer ne nudi opciju srpski bez kvačica. Ipak, nudi srpski jezik generalno kao i hrvatski, što je super. I ovde imate jedan minut vremena da iskucate što više reči i nakon toga možete videti brzinu i vaš rang.

Rang lista radi lepo, nisam primetio neka „hakovanja“ pa možete odmah da vidite gde se nalazite na toj listi.

#3 Typeracer

testiranje brzine kucanja

Ovaj sajt je zanimljiv po tome što možete da se trkate sa nekim u kucanju. Recimo, možete pozvati prijatelja pomoću linka i trkati se u realnom vremenu u kucanju. Svako dobija svoj autić koji se nalazi na putu i kreće se brzinom kucanja. Autić koji prvi stigne do kraja puta pobedio je. Ukoliko nemate prijatelje za trku, možete se uvek takmičiti protiv nasumičnih posetilaca sajta koji takođe nemaju prijatelje za trku.

BONUS: typingspeed.top

typingspeed.top

Domaći sajt pravljen za englesko govorno područje, a uskoro i za srpsko UPDATE: dostupna i srpska verzija – LINK. Lep, jednostavan, nudi od podataka WPM, CPM i tačnost izraženu u procentima.

Ovo je moj rezultat, ostavite i vi svoj ukoliko želite u komentaru:

testiranje brzine kucanja

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *