Besplatan font koji je kreiran sa ciljem da poveća broj strana

Istina je, sve se više teži ka očuvanju prirode te zbog toga ljudi svakodnevno smišljaju nove načine da uštede papir za štampanje. Dok mnogi rešenje pronalaze u vidu fontova koji štede i papir i boje, možemo pronaći i font pomoću kojeg se može brzo popuniti papir. Čemu to?

> Uštedite i do 5x na vašem štampaču!

Taj font se zove „Times Newer Roman“ po ugledu na popularni „Times New Roman“ sa kojim je većina upoznata. Jedina razlika između ova dva fonta je ta što će novi font pre popuniti papir.

Primena ovog fonta se nalazi kod pisanja sastava, eseja, i bilo kojih drugih radova gde je obavezno ispisati određeni broj strana. Ako imate obavezu da napišete određeni broj reči, onda nemate sreće.

Font je gotovo isti kao i Times New Roman samo što zauzima 5-10% više mesta. Zbog toga mnogi neće primetiti da je rad pisan novim fontom, a i ime je veoma slično što svakako ide u prilog.

Prema informacijama koje se nalaze na zvaničnom sajtu, dokument od 15 strana pisan fontom 12pt zahteva 5.833 reči, dok Times New Roman u istom slučaju zahteva 6.680 reči. To znači da ćete morati da napišete 847 reči manje koristeći novi font!

Inače, Times New Roman je licenciran font, pa je zbog toga Times Newer Roman baziran na open-source fontu pod nazivom „Nimbus Roman No.9 L (1)“. Autori novog fonta su samo uzeli ovaj otvorenog kôda i malčice ga raširili, dodali više mesta između slova i interpunkcijskih znakova.

times newer roman font

Kao što vidite na primeru novi font je popunio više mesta u odnosu na stari veoma brzo.

Ipak, preporuka je ovaj font koristiti samo ako šaljete rad u elektronskom obliku kako biste sačuvali papir. Problem je što ovaj font nemaju svi instaliran u računaru pa će sistem prikazati slova sličnim fontom. Zbog toga predlažem da rad pišete u Word-u i da ugradite font u sam dokument – vidi kako. Na taj način će se font učitati ko god da otvori taj dokument, bez obzira da li ima ovaj font u računaru ili ne.

Font možete preuzeti sa zvaničnog sajta, a ovde možete pogledati uputstvo za instalaciju u Windows sistemu.

Izvori: 1. howtogeek 2. theverge
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *