Google gasi „Inbox“ – servis za koji verovatno niste ni čuli

0

Da li ste čuli za Inbox? A da li ste ga koristili? Ja nisam, a ne znam nijednu osobu koja ga je koristila kao primarnu aplikaciju za email. Google se trudio čitave 4 godine da Inbox uspe, a činilo se kao da želi da zameni Gmail. Ipak, zvanično su objavili vest da gase taj servis marta 2019. godine.

Zanimljivo: ako vas zanima koje je sve Google popularne servise ugasio, pročitajte OVAJ članak.

Zašto gase Inbox?

Inbox je uvek bio mesto za eksperimentisanje, Google je upravo tu ubacivao nove opcije i testirao ih. Te nove opcije, koje nisu postojale u Gmail-u, su ono što je privlačilo korisnike. Međutim, Gmail je dosta unapređen u poslednje vreme i sada ima gotovo sve opcije koje ima i Inbox. Izuzetak su neke opcije, recimo odlaganje obaveštenja, sortiranje i separacija, podsetnici, i slično, ali će i one biti dodate u Gmail pre ili kasnije.

Zbog svega toga jednostavno nema smisla razvijati dve skoro pa iste aplikacije, a i na Gmail je većina korisnika navikla.

google inbox android app
Slika: androidcommunity

Prelazak sa Inbox-a na Gmail

Ukoliko ste, iz ko zna kog razloga, odbacili Gmail zbog Inbox-a, Google je na ovoj veb stranici objavio uputstva za prelazak na Gmail.

Prioritetni mejlovi:

Bundles:

Podsetnici:

Izvori androidpolice androidcommunity Google Tweet
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.