Kako kompletno zaustaviti Windows 10 automatska ažuriranja?

1

Ako je Windows po nečemu poznat to su ažuriranja koja umeju da se pokrenu kada to najmanje želimo. U poslednje vreme korisnici se žale na to i sve više i više njih traže rešenje da zaustave automatska ažuriranja. U ovom članku pišem upravo o tome: kako ih zaustaviti bez instalacije dodatnih alata.

Napomena: ovaj metod će raditi samo ukoliko imate Windows Pro ili Enterprise. Windows Home korisnici nemaju ovu opciju! Ukoliko želite možete kupiti Windows Professional licencu za svega 10 evra.

Uputstvo

1) Otvorite „gpedit.msc“ tako što ćete pritisnuti Win + R na tastaturi i u polje koje se pojavilo kopirati „gpedit.msc“ (bez navodnika).

windows 10 disable automatic updates

2) Sad u levom panelu idite do ove putanje:

Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update

3) Kliknite dva puta na „Configure Automatic Updates“ stavku koja se nalazi sa desne strane

windows 10 disable automatic updates

4) Kada se otvori prozor za podešavanja, podesite ovako:

  • U gornjem levom uglu izaberite „Enabled
  • Ispod toga u Options panelu izaberite iz padajućeg menija „2 – Notify for download and auto install

windows 10 disable automatic updates

Ova podešavanja su „sigurna“ jer ćete dobijati obaveštenja kada se pojave nova ažuriranja, a vi ćete moći da birate da li želite da ih instalirate ili ne. Ako izaberete „Disabled“ onda vam neće stizati ništa, što može biti rizično ukoliko je potrebno instalirati kritična sigurnosna ažuriranja.

5) Sačuvajte klikom na „Ok“ pa ponovo pokrenite računar

Povezano:
1 komentar
  1. pera bre kaže

    Instaliram proverenu verziju preinstaliranog Win 10 na Lenovo T500. Sve je u redu dok ne ukljucim WI-FI. Tada nastupa ometajuci ekran i vise se nista ne moze uraditi. Tj. mozete podizati sta hocete, ali sve ostaje u task baru, nema prozora. Da li je hardverska ili softverska greska?

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!