Od sada možete zaigrati Chrome Dino igricu i dok ste online

Pre 4 godine Google je ubacio Dino igricu u svoj veb pregledač Chrome. Ova igrica je mogla da se igra samo kada korisnik ostane bez interneta i pokuša da učita neku veb stranicu. Ali, sada svako može da igra ovu igricu u Chrome-u bez potrebe da isključuje internet.

Dino T-Rex je jednostavna igrica koja spada u žanr pod nazivom „Endless runing“, što znači da ne postoji kraj. Sve što je potrebno da korisnik radi jeste da pritiska razmak (engl. Space) na tastaturi pre nego što Dino naiđe na prepreku. Cilj je, naravno, preći što duži put. Ljudi su pravili veštačke inteligencije koje će pokušati da postignu što veći rezultat, a jedan primer možete pogledati u ovom Youtube videu.

Težina igrice se povećava kako vreme protiče, a koliko je teška možete saznati i sami već sada. Google je omogućio svima da igraju ovu igricu bilo kada, čak i kada su povezani na internet.

chrome dino online

Sve što je potrebno da uradite jeste da otvorite ovaj specijalni Chrome link: chrome://dino (morate da ga kopirate i nalepite, Chrome ne dozvoljava da se klikne).

Kada otvorite taj link možete pokrenuti igru prostim pritiskom na Space. Igra će se povećati preko cele stranice kako biste imali što bolji pregled.

Specijalno za rođendan igrice Chrome dev tim je ubacio torticu koju je potrebno da pokupite na početku. Nakon što Dino „pojede“ tortu pojavljuje mu se rođendanska kapica na glavi. Kapicu nosi sve do kraja igre.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *