Pronađite telefon baš za vas pomoću ove pretrage

Skoro svakoga dana na internetu možemo pročitati vest da se pojavio novi telefon sa super karakteristikama. Svaki naredni telefon je još bolji od prethodnog. Nakon nekog vremena korisnici mogu izgubiti korak sa dešavanjima u svetu telefona. I šta kada nam zatreba nov telefon? Koji uzeti? Koji je najbolji? Ali najbitnije: koji ima sve ono što mi treba?

Odgovor na ova pitanja možete pronaći veoma lako pomoću jednog sajta – GSMARENA.

Ovo je najpopularniji sajt za mobilne telefone i ima najveću bazu telefona, pa čak i one staromodne. A kako pronaći na tom sajtu telefon baš za vas?

Ovaj sajt, između ostalog, ima i naprednu pretragu telefona. Ta pretraga vam može poslužiti da pronađete telefon prema svom ukusu.

Ovo su samo neki od filtera: brend, cena, mreža (2G/3G/4G…), SIM, veličina kućišta, senzori, boja, IP sertifikat, operativni sistem, memorija, RAM, CPU, broj jezgara, otvor blende na kameri, broj megapiksela kamere, vrsta ekrana, veličina ekrana, PPI, audio jack, stereo zvučnici, kapacitet baterije… i tako dalje, i tako dalje. Primer možete pogledati na slici ispod:

gsmarena advanced search example

Ovih kriterijuma ima zaista mnogo. Možete filtrirati u toliko sitne detalje da ćete na kraju dobiti telefon koji odgovara baš vama.

I interfejs stranice je veoma jednostavan, svako se može snaći gotovo odmah. Filteri su podeljeni u sekcije, a za neke postoje i slajderi pa je biranje opsega dosta jednostavno.

Tražite tablet? Ovaj sajt nudi pretragu i tablet računara na isti način! Naravno, neki filteri se mogu razlikovati u odnosu na one za telefone, ali to je zato što se tableti i telefoni međusobno razlikuju takođe.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *