Proverite koliko vremena ste utrošili radeći na nekom Word dokumentu

1

Jedna stvar koju mnogi pisci i blogeri žele da znaju jeste svakako koliko vremena tačno troše radeći posao kojim se bave. Ako ste pisac ili bloger i koristite Word za pisanja knjige, kolumne, blog posta… onda imate sreće. Word, naime, ima ugrađenu opciju koja meri ukupno vreme uređivanja nekog dokumenta.

Kada započnete rad na novom Word dokumentu, on automatski počinje da meri vreme. Kada sačuvate taj dokument, Word snimi i informaciju o tome koliko dugo ste radili na njemu. Kada nastavite da pišete, Word nastavlja da broji. Informacije o vremenu koje ste utrošili radeći na nekom dokumentu se snimaju u sam dokument. Zbog toga moguće je otvoriti dokument u nekom drugom računaru i Word će nastaviti sa brojanjem.

Ipak, imajte na umu da Word ne meri bukvalno koliko ste vremena proveli kucajući tekst, već koliko je određeni dokument dugo otvoren. Što znači da ukoliko ostavite dokument otvoren i ne radite apsolutno ništa, Word će i to brojati. To je možda mana, možda i prednost, zavisi od osobe do osobe.

Kako proveriti vreme uređivanja dokumenta?

Prvi način za proveru:

1) Kliknite na „File“ u gornjem levom uglu

word editing time total

2) Levo izaberite karticu „Info

word editing time total

3) Sa desne strane ćete pronaći stavku „Total editing time

word editing time total

Drugi način za proveru:

1) Desni klik na sačuvan fajl

2) Klik na „Properties

3) Izaberite karticu „Details

4) Videćete informaciju „Total editing time

word editing time total

I u jednom i u drogm slučaju videćete mnogo više informacija od toga koliko ste radili na nekom dokumentu, recimo broj reči, broj strana, veličina, vreme izmene, vreme kreiranja, itd.

Word podrazumevano čuva sve te informacije unutar samog fajla i neke od tih informacija ne možete obrisati/izmeniti lako. Zato postoje alati koji su specijalizovani baš za to, a o njima sam već pisao u OVOM članku.

Izvori howtogeek
Povezano:
1 komentar
  1. Srecko kaže

    Ovo ne radi u Office 2013. Zivim u Austriji i zbog zastite podataka je opcija merenja vremena iskljucena po defaultu. Nasao sam na netu kako da ukljucim ali i dalje mi ne pokazuje vreme, tj pokazuje nula minuta.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.