Brzo kreiranje Google Docs pomoću „.new“ domena

Google Docs je servis koji nudi kreiranje, čitanje i deljenje dokumenata potpuno besplatno – u oblaku. Lično koristim ovaj servis jer ima veoma jednostavan interfejs, dosta opcija, uređivanje dokumenata u grupi u realnom vremenu, i sve je besplatno. Ukoliko i vi koristite Google Docs, obradovaće vas vest da od sada možete mnogo brže i jednostavnije kreirati novi dokument.

Google je vrste dokumenata nazvao malo drugačije nego Microsoft. Recimo, Excel je ovde Sheets, Word je Docs, Power Point je Slides. Ukoliko želite da u Google Docs otvorite neki dokument kreiran o Microsoft alatu, nema problema. Možete i kreirati novi dokument u Google Docs pa kasnije otvoriti u Microsoft alatu.

A što se kreiranja novog dokumenta tiče, sada je to veoma jednostavno. Koliko jednostavno? Dovoljno je samo da ukucate kratak domen. Evo koji su to domeni:

Docs:

Sheets:

Sites:

Slides:

Forms:

Ako želite da isprobate ove prečice, samo proverite da li ste prijavljeni na Google nalog i zatim kliknite na neki od ovih domena. Kada kliknete na neki domen, otvoriće se stranica sa novim praznim dokumentom. Taj dokument je kreiran na vašem podrazumevanom Google nalogu (ukoliko ste prijavljeni na više).

Sada možete jednostavno staviti po jedan domen za svaku vrstu dokumenta u Bookmark i jednim klikom kreirati novi dokument.

Izvori: 1. androidpolice
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *