Brzo kreiranje Google Docs pomoću „.new“ domena

0

Google Docs je servis koji nudi kreiranje, čitanje i deljenje dokumenata potpuno besplatno – u oblaku. Lično koristim ovaj servis jer ima veoma jednostavan interfejs, dosta opcija, uređivanje dokumenata u grupi u realnom vremenu, i sve je besplatno. Ukoliko i vi koristite Google Docs, obradovaće vas vest da od sada možete mnogo brže i jednostavnije kreirati novi dokument.

Google je vrste dokumenata nazvao malo drugačije nego Microsoft. Recimo, Excel je ovde Sheets, Word je Docs, Power Point je Slides. Ukoliko želite da u Google Docs otvorite neki dokument kreiran o Microsoft alatu, nema problema. Možete i kreirati novi dokument u Google Docs pa kasnije otvoriti u Microsoft alatu.

A što se kreiranja novog dokumenta tiče, sada je to veoma jednostavno. Koliko jednostavno? Dovoljno je samo da ukucate kratak domen. Evo koji su to domeni:

Docs:

Sheets:

Sites:

Slides:

Forms:

Ako želite da isprobate ove prečice, samo proverite da li ste prijavljeni na Google nalog i zatim kliknite na neki od ovih domena. Kada kliknete na neki domen, otvoriće se stranica sa novim praznim dokumentom. Taj dokument je kreiran na vašem podrazumevanom Google nalogu (ukoliko ste prijavljeni na više).

Sada možete jednostavno staviti po jedan domen za svaku vrstu dokumenta u Bookmark i jednim klikom kreirati novi dokument.

Izvori androidpolice
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.