Od sada možete izmeriti brzinu interneta direktno u Google-u!

4

Šta radite kada želite da proverite brzinu interneta? Verujem da većina vas ode na speedtest.org i tamo uradi testiranje. Neki koriste i Netflix-ov novi alat fast.com u te svrhe. Ali, sada možete koristiti i Google.

Naime, Google je omogućio još odavno nekim korisnicima da brzo i lako izmere brzinu svog interneta direktno iz rezultata pretrage. Ipak, ta alatka je postala dostupna svima tek nedavno, pa zbog toga tek sada pišem članak.

Ovu alatku sam imao prilike da testiram pre nešto više od dve godine kada je bila u test fazi. Sada je dostupna svima, a obradovaće vas i jednostavnost korišćenja kao i sam izgled.

google speedtest

Sve što je potrebno da uradite jeste da odete na Google i ukucate „speedtest“ (link) i lupite Enter. Nakon toga ćete u rezultatima na samom vrhu videti taster „Run speed test“ – kliknite na to.

google speedtest

Google-ov alat će sada testirati Download i Upload brzinu, kao i Ping. Tokom testa, koji traje oko 30 sekundi, biće preneto oko 40MB podataka.

Nakon što se test završi, videćete rezultate kao i objašnjenje za šta je brzina vašeg interneta dovoljna. Recimo, meni piše da mogu gledati bez problema nekoliko HD strimova u isto vreme.

google speedtest

Lično mi se dopada ovaj alat jer je jednostavan i pregledan, a mnogima će pomoći i objašnjenje koje se dobije u rezultatima.

Povezano:
4 komentara
 1. Zeljko kaže

  Lijep pozdrav, sjecam se da ste imali aplikaciju za mjerenje brzine interneta koja se nalazila u traci za obavjestenja, ali sam je promjenom diska izgubio i ne mogu je vise pronaci.
  Bio bih Vam veoma zahvalan ako mozete da mi posaljete link za taj mali program.
  Vas vjerni pratilac i citalac penzioner kojem omogucavate da uziva u novotarijama.
  Zahvaljujem Vam se u naprijed !!!

  1. Stefan Marjanov kaže

   Da li se radi o ovom programu? https://www.softperfect.com/products/networx/

 2. TeshaDesign kaže

  Sta reci za brzinu interneta po unutrasnjosti Srbije, daleko je to od EU standarda.

 3. tramp963 kaže

  Korisno*

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.