Samsung smestio kameru ispod ekrana – Notch nije potreban!

0

Notch je najveća mana pametnih telefona danas – tačka. Velikoj većini korisnika je upravo to glavni razlog zbog kojeg ne kupuju telefon, kao i meni. Ali, Samsung je pronašao rešenje.

Istina, Notch je samo prelazno rešenje dok kompanije ne pronađu način da sve komponente sa prednje strane smeste ispod ekrana. Korisnici su zahtevali sve veće i veće ekrane, a manje i manje telefone, pa je Notch bio jedino rešenje. Iako je danas prisutan kod dosta pametnih telefona, on nije opšte prihvaćen. Štaviše – smatra se manom. Naravno, proizvođači telefona su ispričali priču i pokušali da ubede korisnike da je Notch ok, i mnogi su prihvatili to, a ostali jedva čekaju da ta era prođe.

Samsung je jedna od retkih kompanija koja ne koristi Notch, a opet prave telefone sa velikim Screen-to-body odnosom. Ipak, ni Samsung nije uspeo da napravi telefon sa 100% StB odnosom, ali će se to uskoro promeniti. Evo i zašto.

Samsung Display je 18. oktobra održao „2018 Samsung OLED Forum“ u Kini i predstavio zanimljive inovacije. Pričali su o raznim under-display opcijama koje razvijaju, među kojima su:

  • FoD – Fingerprint on Display
  • UPS – Under Panel Sensor
  • HoD – Haptic on Display
  • SoD – Sound on Display
  • Under Screen Camera

Posebno je zanimljiva kamera ispod ekrana, a po svemu sudeći radiće na sledeći način: ekran iznad kamere postaje skroz providan kada se ona aktivira, a u suprotnom prikazuje sliku.

Ovo su sve tehnologije na kojima Samsung radi, a upravo je to pravac u kojem Samsung ide po pitanju dizajna telefona za narednu godinu. Tako da možemo vrlo uskoro očekivati Samsung telefone koji će imati možda i 100% pokrivenost ekrana na prednjoj strani telefona. Ako se to desi, Samsung će uspešno preskočiti Notch eru i, nadajmo se, okončati je.

Izvori XDA Oce universe
Povezano
Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!