5 čudnih i zanimljivih USB gadžeta

USB gadžeta nikad dosta. Neki postoje da nam olakšaju život, neki nemaju svrhu, neki su tu da nam ulepšaju radni prostor, a neki su prosto čudni ili zanimljivi. U ovom članku predstavljam 5 čudnih i zanimljivih USB gadžeta koje možete kupiti za relativno malo novca.

U ovom članku možete pogledati uputstvo za kupovinu svih ovih gadžeta.

#1 USB frižider

usb-gadzeti-zanimljivi

Ako radite za računarom duži period tokom dana, sigurno vam se dešava da se hladno piće u limnci ugreje vremenom. Ovaj gadžet bi trebao, navodno, da reši taj problem. Uključite ga u USB, stavite limenku vašeg omiljenog pića unutra, i to je to!

Imajte na umu da će ovaj USB frižider samo zadržatii hladno piće hladnim (ako i to), ne i da ohladi ugrejano. Nema nikakvog freona unutra, kompletan sistem se sastoji od Heatsink-a, ventilatora i izolacije.

Cena: oko 17$

#2 USB grejač za šolju

usb-gadzeti-zanimljivi

A za zimu tu je USB podloga koja greje vaš omiljeni topli napitak. Ovaj podmetač se uključi u USB i greje ploču na koju stavljate neki topli napitak. Kao i kod prethodnog, tako i kod ovog napominjem: ovaj gadžet vam neće ugrejati napitak već će samo održavati toplotu. Dakle, ako sporo pijete kafu/čaj/mleko… onda će vam ovaj USB gadžet biti od koristi.

Cena: oko 4$

#3 Mekani grejači za šake u obliku tosta

usb-gadzeti-zanimljivi

Ako su i vama šake uvek hladne dok radite za računarom, probajte ovaj pomalo čudan USB gadžet. Navucite ova dva grejača na šake, uključite u USB i spremni ste! Materijal je pliš, mekan je, dizajn je tost hleb sa licem, pa verujem da će se ovaj USB gadžet više dopasti ženskoj publici. Napomena: ne prati u veš mašini!

Cena: oko 8$

#4 Ovlaživač vazduha u obliku sijalice

usb-gadzeti-zanimljivi

Ovlaživači vazduha su postali standardni deo skoro svake kuće, ali ovakav još niste videli. Ovo je USB ovlaživač vazduha u obliku klasične sijalice. Kada se uključi u USB ima funkciju malog ovlaživača vazduha, a uz to i svetli. Zapremina je 400ml, a može se postaviti uspravno ili pod uglom.

Cena: oko 5$

#5 LED tabla sa porukom

usb-gadzeti-zanimljivi

Ovo je 44×11 LED tabla na kojoj možete napisati šta želite i dodati efekat. Povezuje se preko USB porta sa računarom, ima i svoju bateriju, a možete je programirati pomoću softvera koji dolazi u paketu.

Cena: oko 9$

BONUS: Mouse Jiggler

Neki ljudi prosto žele jednostavno rešenje za problem koji ne postoji. Recimo, nekoga nervira što se ekran računara isključi nakon XY minuta neaktivnosti. Rešenje? USB gadžet koji će pomerati kursora na svakih XY sekundi! Ostaje nam da se pitamo: koliko je teško podesiti u sistemu da se ekran ne isključuje nakon neaktivnosti? Bilo kako bilo, ovaj gadžet postoji i može se kupiti za oko 17$

I još…

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  1. INTERESUJE ME TABLA 44X11 DALI MOGU BILOSTANAPISATI I DALI STOI REKLAMU NA JEDNO MESTOILI PROLAYI CEO TEKST MOLIM UNAPRED HVALA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *