Kako gledati Netflix serije i filmove sa srpskim prevodom?

Netflix je dostupan u Srbiji već neko vreme, ali ono što mnoge odbija od ovog servisa jeste manjak srpskih prevoda. Najbliža alternativa su hrvatski prevodi, ali ni oni nisu toliko česti. Zato, u ovom članku pišem uputstvo kako da gledate Netflix sadržaj sa bilo kojim prevodom!

Pre nego što počnem, za ljubitelje serija predlažem ovaj sajt. Mnogo je dobar, ima dosta funkcija, probajte.

Pronalaženje prevoda

Prvi korak jeste da pronađete odgovarajući prevod za Netflix sadržaj. Prevode možete pronaći na neki od ovih sajtova:

Kada tražite prevod gledajte da za FPS piše 24 ili 25 ili 23.976 (zavisi kako koji sajt ispisuje vrednosti) i da se sastoji iz jednog fajla (oznaka CD1).

Naravno, tražite prevod za sezonu i epizodu koju gledate, ukoliko se radi o seriji!

netflix srpski prevod serije

Ugradnja prevoda

Postoji nekoliko načina da ovo izvedete, a ja ću napisati tri najlakša.

1# način: Substital

Ovo je dodatak za Chrome koji vam omogućava da izaberete .srt fajl iz računara i ugradite ga u Netflix, YouTube, Vimeo… Možete i pretražiti prevode online direktno iz dodatka za određeni jezik. Kada učitate prevod u Netflix video, možete podesiti slova: boju, veličinu, pozadinu, kašnjenje…

Instalirajte dodatak u Chrome iz Chrome web prodavnice – LINK. Nakon toga otvorite video na Netflix-u i isključite njihov prevod.

Sada kliknite u gornjem desnom uglu Chrome-a na ikonicu tog dodatka – plavo slovo „S“. Kada detektuje video snimak, kliknite na njega. Pojaviće se preko video plejera polja za prevod.

Gore imate polje za pretragu prevoda online, a dole polje za upload prevoda iz računara. Sada samo prevucite .srt fajl iz računara u donje polje i to je to!

netflix srpski prevod serije Substital

2# način: Super Netflix

Ovo je još jedan dodatak za Chrome, ali ovaj nudi još gomilu drugih opcija. Među tim opcijama je i dodavanje prevoda. Proces dodavanja je malčice duži, ali evo kratkog uputstva.

Prvo instalirajte Super Netflix dodatak – LINK. Sada idite na sajt SubFlicks i konvertuje .srt prevod u .dfxp koji Netflix „razume“. Samo kliknite na „Choose subtitle file“, izaberite .srt prevod iz računara, i preuzmite .dfxp prevod.

Kada učitate Netflix video, na vrhu video plejera će se pojaviti traka sa opcijama. Kliknite na opciju sa oznakom „CC“. Sada ćete moći da učitate .dfxp prevod iz računara.

netflix srpski prevod serije super netflix

3# način: Penguin Subtitle Player

O ovom programu sam pisao već, tačnije napisao kompletno uputstvo, pa ako vam je lakše njega da koristite onda pogledajte ovo uputstvo.

U suštini, pokrenete program koji prikazuje prevod iznad video snimka. Dobra stvar je što imate veću kontrolu nad prevodom, ali je problem što radi samo na Windows-u.

subtitle any online video tv show (3)

Nedostaci

Očigledni nedostaci su što ove metode ne rade ako gledate Netflix preko TV/mobilne aplikacije. Ipak, ako možete da strimujete sadržaj sa računara na TV, samo izaberite strimovanje cele Chrome kartice gde je Netflix, i eto rešenja.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

9 komentara

  1. Hvala na vrlo korisnom članku. Jedini je problem što kad namestiš titl, ne možeš da ga strimuješ na tv. Tačnije strimuje se film bez titla. Ako imaš neko rešenje, piši mi, bio bih zahvalan.

    VELIKI POZDRAV :)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *