Ovo je prvi Demo video Android sistema iz 2007. godine

0

Prva verzija Android sistema sa kojom sam se ja susreo bila je 1.5, odnosno Cupcake. Ali, pre toga Android je izgledao dosta drugačije.

Na Android Developers Youtube kanalu nalazi se snimak iz 2007. godine u kojem Sergey Brin i Steve Horowitz predstavljaju inovativni sistem za mobilne telefone – Android.

Istina je, Android je bio ispred svog vremena, imao je mnoštvo opcija i inovacija – a i sada je. Pored njega tadašnji najpopularniji sistem iOS je izgledao kao nešto nedovršeno.

Ako vas zanima, možete pogledati video snimak u kojem jedan Youtube korisnik poredi iOS 1.0 i Android 1.0 – iOS 1.0 VS. Android 1.0

A u video snimku ispod možete videti šta je to Android imao na samom početku. Zanimljiva je integracija kontakata i mapa, pa onda sama funkcionalnost mapa, obrada grafike, 3D gejming… sve to se činilo zaista napredno i bilo je impresivno u to vreme.

Ali, najbitnija stvar u celoj priči je Android SDK. To je bilo nešto čime su se Sergey Brin i Steve Horowitz zaista radovali i gajili dosta nade. Kao što znamo, dobro su predvideli kako će se cela ta priča razvijati. Sada imamo preko dva miliona aplikacija samo za Android.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.