Pristupite Windows 10 Sticky Notes beleškama preko veb pregledača

Windows 10 ima jednu korisnu aplikaciju – Sticky Notes. U oktobarskom ažuriranju Windows je ažurirao i tu aplikaciju i sada je još korisnija. Naime, sada u toj aplikaciji možete sinhronizovati beleške na svom Microsoft nalogu sa kojim ste prijavljeni u sistem.

Dobra stvar kod sinhronizacije je što možete pristupiti tim beleškama sa bilo kog uređaja, a dovoljno je samo da se prijavite na MS nalog. Google je svoj servis za beleške – Keep – uradio od samog starta kako treba, a MS polako sustiže. Kao i kod Google Keep, tako sada i kod Sticky Notes imate pristup beleškama preko veb pregledača.

Prvo proverite da li vam radi sinhronizacija za Sticky Notes. To možete učiniti na sledeći način:

1) U Start-u pretražite aplikaciju „Sticky Notes“ i otvorite je

2) U gornjem desnom uglu kliknite na podešavanja (ikonica zupčanika)

sticky notes online

3) Ako vidite da na vrhu piše vaša Microsoft email adresa – sve je spremno

sticky notes online

4) Ukoliko piše „Sign in“ onda se prijavite na svoj Microsoft nalog

Keep Notes online

Sada kreirajte novu belešku i ona će se odmah sinhronizovati. Nakon toga idite na onenote.com/stickynotes i tamo ćete videti svoje beleške!

sticky notes online

Ali, morate se prijaviti na isti taj Microsoft nalog i u veb pregledaču sa kojeg pristupane tom sajtu. Ukoliko posetite gornji link, a niste prijavljeni na MS nalog, onda se samo prijavite i to je to.

Napomenuo bih da sinhronizacija nekada nije instant već je potrebno nekoliko sekundi da se dese promene. Recimo, kada preko veb pregledača izmenite belešku, dovoljno je da se prebacite na aplikaciju i videćete promene. Ali, kada izmenite nešto u aplikaciji, potrebno je da osvežite sajt da biste videli promene. Nisam pronašao na sajtu taster za prinudnu sinhronizaciju pa je osvežavanje stranice (F5) jedino rešenje. No, verujem da će to rešiti uskoro.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *