Kako konvertovati Word u PDF (i obrnuto) bez ikakvog alata?

Nekada nam je potreban brz i jednostavan način da konvertujemo PDF u Word, i obrnuto. Mnogi ne mogu da se snađu u ovom procesu pa sam tražio najjednostavnije rešenje.

Do sada sam ljudima objašnjavao da otvore Word dokument u MS Word, pa izvezu kao PDF, pa pronađu u računaru… i koliko god taj proces bio jednostavan, neki se prosto nisu snalazili. Nismo svi istog znanja i zbog toga s vremena na vreme napišem po koji članak za one koji se slabije razumeju u računare. Ovo je jedan od takvih članaka jer sam najviše dobijao pitanja upravo za ovo, a tu negde je i bilo pitanje kako snimiti ekran i poslati na mail.

Tutorijal

Potrebno vreme: 3 minuta

Proces zahteva oko 3 minuta vremena, zavisi koliko vam je internet brz i koliko je dokument velik. Najviše ćete morati da čekate da se fajl pošalje u cloud aplikaciju. Nikakav alat vam neće biti potreban, sve se odvija u cloud aplikaciji.

 1. Pripremite dokument koji želite da konvertujete

  Uglavnom je dobro staviti na radu površinu

 2. Otvorite sajt cloudconvert.com

  Samo kliknite na link, sajt će se otvoriti u novoj kartici

 3. Na sajtu kliknite na „Select files“

  To je veliki taster na sredini ekrana, vidi sliku.

  word u pdf kako

 4. Izaberite Word fajl iz računara

  Kada kliknete na „Select files“ pojaviće se prozor za odabir fajla. Pronađite svoj Word fajl, kliknite na njega pa kliknite „Open“ (ili „Otvori“).

  word u pdf kako

 5. Sad izaberite format u koji želite da konvertujete fajl

  Kliknite na „Select format„, pa pređite kursorom preko „document„, pa kliknite na „pdf„.

  word u pdf kako

 6. Kliknite na crveni taster „Start conversion“

  Taster se nalazi skroz na dnu sajta.

  word u pdf kako

 7. Preuzmite konvertovan fajl

  I još ostaje da kliknete na „Download“ kada se konvertovanje završi. Fajl će se preuzeti u folder koji je podešen za preuzimanje fajlova.

  word u pdf kako

Kao što vidite proces nije komplikovan. Na isti način možete konvertovati PDF u Word, ili bilo koji dokument u neki od ponuđenih formata.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

5 komentara

 1. Upravo sam isprobala nekolicinu on-line konvertera za ćirilicu, i CloudConvert iz vašeg posta je jedini koji je odradio posao u obimu dovoljnom da mogu nastaviti dalje… Da napomenem da je u pitanju skenirani pdf, pa jednostavan uvoz u MS Word nije opcija… Naime, nekolicina prethodnih konvertera koje sam isprobala, iako nude OCR opciju i za ćirilicu u suštini samo nalepe sliku mog pdf dokumenta u Word. CloudConvert ipak ide korak dalje i imam sliku pdf-a kao pozadinu, ali i (uglavnom) ispisan tekst ćirilicom preko… Dobije se utisak dupliranih slova. Takav dokument nije za upotrebu, ali jednostavnim selektovanjem i kopiranjem na novi Word dokument sve se uglavnom lako prenese. Uštedelo mi je dosta vremena i prekucavanja teksta. Hvala!

 2. Pa ima i jednostavnijih ali lijepo objašnjeno. Puno zadovoljstva u budućem radu želi vam jedan Jugoslaven iz Zagreba

 3. Hvala poštovani za trud i uviđavnost prema onima koji su stariji ili se teže snalaze , odnosno manje znaju da koriste programe i računar.Funkcioniše dobro i vremenski optimalno. Prebacivao sam tekst iz Orvelove 1984.god. Uspelo je ali evo rezultata koji ne znam da li može da se popravi. „. Be e ga ubuhvatilo ose anje …ord Orvel ….iz o iju po e suze. “ dakle sva latinična slova sa dodacima Č, Ć Ž, DŽ,Š, Nj, nije prepoznao i ostavljen je prazan prostor. To ne znam može li se ispraviti, ili da se izabere ćirilica i prebaci u nju. Hvala u svakjom slučaju , svako dobro i kada možete, ako hoćete opet nešto jednostavno postavite, to mnogon ama znači. Petar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *