YouTube Rewind 2018 postao video sa najviše dislajkova

Video spot „Baby“ izvođača Džastina Bibera više nije video sa najviše negativnih glasova na Youtube platformi. To mesto je zauzeo video YouTube Rewind 2018!

YouTube Rewind je video koji Youtube kreira svake godine kako bi prikazali značajne momente na toj platformi tokom protekle godine. I to se u početku dopalo mnogima, počeli su da uključuju sve više i više kreatora, referenci, šala…

To je trajalo sve do prošle godine kada su korisnici počeli da daju negativne utiske. Razlog tome je što se Youtube okrenuo više oglašivačima nego korisnicima i kreatorima.

Popularni Youtube kreator Marques Brownlee je rekao da je Rewind postao „jedna velika reklama za Youtube“. Jer, kako on navodi, Youtube je počeo da ubacuje ono što bi se oglašivačima dopalo, a ne korisnicima.

Marques Brownlee objašnjava problem sa Youtube Rewind

To su korisnici osetili i izrazili svoje nezadovoljstvo davanjem negativnih glasova – dislajkova. A koliko im se nije dopalo govori činjenica da je to sada video sa najviše dislajkova na toj platformi.

Da se podsetimo, video spot „Baby“ je postavljen na Youtube davne 2010. godine. Ukupno 8 godina je tom video snimku trebalo da sakupi 9.91 miliona dislajkova. Video „Youtube Rewind 2018“ je sakupio 10.35 miliona dislajkova za samo 2 nedelje!

Da stvar bude još gora, video „Baby“ ima 48.72%, a „YT Rewind 2018“ čitavih 82.51% dislajkova od ukupnog broja reakcija. To je pravi dokaz koliko su pogrešili ove godine.

Youtube video snimci sa najviše dislajkova (na dan 13.12.2018.)

Mnoge je naljutilo najviše to što se u ovogodišnjem Rewind video klipu nije pojavio PewDiePie, ili makar referenca na njegovo nadmetanje sa T-Series.

Youtube Rewind je nastao 2010. godine, a ja sam na blogu pisao do sada samo o dva: Youtube Rewind 2013.Youtube Rewind 2014.

Ispod možete pogledati Youtube Rewind 2018. ukoliko već niste:

Kakvi su vaši utisci o ovogodišnjem Rewind?

Izvori: 1. pcmag
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *