7 zabavnih skrivenih Google igrica (2019)

0

Google nudi zaista mnogo mogućnosti, od klasične pretrage, preko konvertovanje mernih jedinica, valuta, računanja kompleksnih jednačina, pa sve do igranja igrica. Tako je, možete igrati igrice na Google-u, a evo i kako!

Naime, Google s vremena na vreme objavi neki Doodle povodom nekog događaja. Doodle su modifikovane verzije Google logo-a na google.com sajtu. Te modifikovane verzije mogu biti samo slika, video, zvuk, animacija… a desi se da se iza krije i igrica.

Pored toga, Google u samoj pretrazi krije neke igrice. Postoje određene ključne fraze koje kada pretražite prikažu igricu.

1) Halloween 2018

hidden-google-games-halloween-2018
Slika: maketecheasier

Ovo je najnovija igrica koju je Google predstavio za ovogodišnju „Noć veštica“. Ovo je prva Doodle igrica koja se može igrati u više igrača, odnosno u Multiplayer.

Kada pokrenete igru morate sačekati da se sklope dva tima: ljubičasti i zeleni. Zatim kreće partija i vaš zadatak je da sakupite što više plavih duhova i dovodete ih u svoju bazu. Duhove možete preoteti i od protivnika, kao i on od vas. Dovoljno je da mu „stanete na rep“, odnosno pokupite njegove duhove koje vuče za sobom. Lako se igra i veoma je zabavno, probajte.

Link: https://www.google.com/doodles/halloween-2018

2) Garden Gnomes

hidden-google-games-garden-gnomes
Slika: maketecheasier

Ova igra je veoma jednostavna i zarazna, potrebno je da katapultirate baštanske patuljke, nešto kao Angry Birds. Dakle, pritisnete Space da se katapult pokrene i onda opet Space da izbacite patuljka. Zatim imate taster za dole koji spušta patuljka kako bi odskočio dalje. Potrebno je znati kada spustiti patuljka kako bi što dalje leteo.

Link: https://www.google.com/doodles/celebrating-garden-gnomes

3) Solitaire

best-hidden-secret-google-games-solitaire-x
Slika: maketecheasier

Ovo je jedna od poznatijih igrica sa kartama, a bila je veoma popularna u doba Windows XP-a. Ako ste se uželeli ove igre, ne morate je preuzimati niti tražiti sajt za igranje, samo idite na Google i pretražite pojam „solitaire“ (bez navodnika).

Link: https://www.google.com/search?q=solitaire

4) T-Rex Run

hidden-google-games-chrome-trex
Slika: maketecheasier

Ovu igricu ste prvobitno mogli da igrate samo ako izgubite internet konekciju u Chrome-u. Međutim, Google je omogućio igranje ove igre i dok ste online. Vi ste 8-bit T-Rex i trčite u beskonačno, a pritom morate da izbegavate kaktuse i vrane. Naravno, kako vreme odmiče T-Rex trči sve brže i brže. O ovoj igri sam već pisao pa možete pročitati ovde.

Link: chrome://dino (kopirajte u adresnu traku)

5) Snake

hidden-google-games-pacman
Slika: maketecheasier

Popularna igrica „zmijice“ koju smo svi igrali na starim Nokia telefonima dostupna je i u Google-u. Dovoljno je da ukucate „snake“ u pretragu i kliknete „Play“.

Link: https://www.google.com/search?q=Snake

6) Breakout

hidden-google-games-breakout
Slika: maketecheasier

Ova igrica je imala mnoge oblike, meni omiljena iz detinjstva je bila „Ricochet Xtreme„. Vi ste pločica na dnu ekrana i morate da se pomerate levo-desno kako ne bi loptica pala ispod vas. Cilj je uništiti sve blokove na vrhu ekrana tom lopticom. Ovu igru možete pokrenuti tako što ćete ukucati u pretragu „Atari Breakout“ i izabrati rezultate sa slikama.

Link: https://www.google.com/search?q=Atari+Breakout&source=lnms&tbm=isch

7) Pac-Man

hidden-google-games-pacman
Slika: maketecheasier

Kako može da se neka lista igrica završi bez legendarnog Pac-Man? Google je još davno predstavio Pac-Man Doodle, a kako se igra ne moram da objašnjavam.

Link: https://www.google.com/search?q=pacman

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.