Ovaj premium VPN daje besplatno 17+ GB protoka mesečno!

6

Dok surtfujete internetom vaša lokacija je dostupna svakom sajtu koji posetite. Uglavnom svaki sajt koji posetite zna vašu IP adresu, lokaciju, region, državu... i još mnogo toga.

Ne verujete? Samo pogledajte ovaj link i videćete vaše podatke: https://www.find-ip.net/ip-script

Ukoliko već ne koristite VPN, u polju iznad možete videti vašu IP adresu, državu, grad, i region. Zabrinjavajuće?

Rešenje

Rešenje je uglavnom povezivanje na virtualnu privatnu mrežu – VPN. Kada se povežete na VPN sajtovi koje posećujete ne znaju vašu pravu IP adresu, a samim tim ni lokaciju (sem ukoliko ne dozvolite ručno).

Ispod možete videti na mom primeru kako je VPN sakrio moju lokaciju i IP adresu:

Koji VPN?

VPN se u najvećem broju slučajeva plaća. Ali, može se naći neke koji nude besplatan plan. Takvi obično imaju veliko ograničenje, recimo 1-2 GB protoka mesečno, ili prodaju podatke korisnika.

Ja sam našao jedan dobar VPN koji nudi čak 17GB (i više) mesečno! Radi se o Windscribe VPN servisu. Imaju jaku enkripciju i odličnu zaštitu podataka, i još gomilu drugih opcija (više o tome kasnije).

Kako do 17+ GB protoka mesečno?

Windscribe nudi i besplatan plan u koji je uključeno 2GB internet protoka mesečno. Ipak, možete sebi obezbediti u startu još 10, pa još 5 i još 1GB, a evo i kako!

1) Prvo kreirajte besplatan nalog preko mog linka (2+1GB)

Kada kreirate nalog regularnim putem dobijete samo 2GB, a ako kreirate preko OVOG linka onda dobijete 3GB.

2) Potvrdite email adresu (+10GB)

Nakon što ste kreirali nalog, potrebno je da odete na email koji ste koristili za kreiranje naloga i potvrdite ga klikom na link koji vidite. Kada to uradite dobićete još 10GB mesečno.

3) Podelite Tweet (+5GB)

Kada odete na svoj nalog imate taster „Tweet 4 data“. Dovoljno je da kliknete „Click here to tweet“ i ostavite korisničko ime svog naloga. Nakon što provere, dodeliće vam još 5GB na vaš nalog.

4) Pozovi prijatelja (+mnogo)

Kao što sam ja pozvao vas da se registrujete preko mog linka i tako dobijete 1GB mesečno, isto to možete i vi uraditi. Dakle, kada neko napravi besplatan nalog preko vašeg linka, i on i vi dobijate po 1GB mesečno!

Kako koristiti Windscribe VPN?

Vrlo je jednostavno, nude razne opcije i alate. Idite na Download stranicu i preuzmite klijenta za vaš sistem.

Kada pokrenete klijenta samo se prijavite na svoj nalog i to je to! Videćete koliko vam je GB ostalo, polje za biranje lokacije, trenutnu IP adresu, i ON/OFF taster kojim se povezujete na VPN.

Podrazumevano podešeno je da vas klijent poveže na najbolji server za vas, odnosno onaj gde je najmanje kašnjenje kako biste imali najbolju brzinu. Vi svakako sa liste možete izrabrati neki drugi. Serveri koji imaju zvezdicu pored imena su rezervisani za Pro korisnike.

Prednosti Windscribe VPN servisa

1) Odlična enkripcija i privatnost podataka

Windscribe podržava jedne od najboljih VPN protokola poznatih danas: OpenVPN, IKEv2, i SOCKS5. Obezbeđuju AES-256 cipher enkripciju (sa SHA512 auth i 4096-bit RSA key) za desktop aplikaciju, i AES_128_GCM cipher za njihov browser dodatak.

Ipak, sve je to bezvredno ako sam VPN provajder čuva logove. Windscrbe NE ČUVA logove! Više o tome na ovom linku: https://windscribe.com/privacy

2) Bez curenja podataka

Ovaj VPN vas takođe štiti od DNS i WebRTC curenja, što nije slučaj kod ostalih besplatnih alternativa. To možete testirati ako aktivirate neki VPN i posetite ovaj link: https://ipleak.net/

3) Dozvoljavaju Torrent

Windscribe dozvoljava Torrenting sa njihovim VPN servisom – opširnije. Tako da, ako vam je važno da anonimno koristite Torrent, ovaj VPN je za vas.

4) Više konekcija na velik broj sistema

Ne može svaki VPN da se pohvali ovim. Naime, Windscribe vam dozvoljava da se sa više uređaja prijavite na isti nalog. A takođe nude i svoj servis na mnogo uređaja: Windows, Mac, Linux, Android, Chrome, Firefox, Opera, Kodi, Nvidia Shield, pametni televizori, pa čak i ruteri.

5) Dodatne zaštite

Pored svega toga nude i R.O.B.E.R.T. zaštitu od virusa, AdBlock, i kill-switch. Ova poslednja opcija je jako korisna: ukoliko vaša veza bude u nekom trenutku komprimovana, Windscribe vas diskonektuje sa interneta u trenutku i bezbedni ste.

6) I još dosta toga

Na njihovoj stranici „Features“ možete pronaći koje sve to mogućnosti nude – Windscribe Features.

REGISTRUJ SE

Povezano:
6 komentara
 1. Miloš kaže

  U slučaju gubitka telefona, zbog VPN-a koji daje lažnu lokaciju, ne bi mogao da se locira telefon preko Find my device u okviru Google naloga?

 2. Sandra kaže

  Zašto je Windscribe ovoliko spor? Dzabe sto sam se konektovala, jednostavno nece da udje ni na youtube, nigde.

  1. Stefan Marjanov kaže

   Nisam imao lično loša iskustva po pitanju brzine, čak sam i igrao igrice sa minimalnim pingom. Desi se da padne brzina u nekim trenucima kada preuzimam veći fajl, ali se vrati brzo. U proseku download je sporiji za nekih 15 procenata.

   1. Sandra kaže

    Pf, supee, ne znam sta bi moglo da bude to kod mene pa da neće nikako ni muziku ni filmove, ni drustvene mreze cak jedva ucitava, pokusala sam OpenVPN i uradila sve kako treba za ios i nece da se poveže, može l mala pomoc sta dalje? Hvala.

 3. SZ kaže

  Sta mislis o koriscenju ovog, ili bilo kog drugog VPN-a za fake adsense klikove?

  Da li se Google moze „prevariti“?

  1. Stefan Marjanov kaže

   Naravno da se ne može prevariti. Jer da može, sada bi svi bili bogati :)

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.