Facebook redizajnirao čet prozor – sada na bolje

Facebook često redizajnira neki deo sajta, a pre par dana redizajniran je i čet prozor. Iskreno, jedva sam čekao da bude redizajniran još od onda kada su uveli „bubble“ poruke. Nisam ni naišao na mnogo komentara i članaka na ovu temu, izgleda da je ova promena prošla dosta neprimećeno.

Nije mnogo toga izmenjeno, ali jeste taman toliko da bude ponovo funkcionalan.

Zapravo, izmenjeni su samo elementi oko samog polja u kojem se nalaze poruke. Dakle, to polje, i sam izgled poruka, nije menjano.

1) Zaglavlje spuštenog prozora

Ako vam je neki čet prozor spušten, primetićete da je sada veći i ima zaobljene gornje ivice. Isto tako, kada vam stigne poruka boja se menja iz sive u onu koju ste postavili (na ovaj način).

redizajniran facebook chat

2) Zaglavlje vidljivog prozora

E ovde ima najviše promena, što mi se dopada. Kada kliknete na ime osobe sa kojom se dopisujete otvara se njegov profil.

Desno od imena sada se nalaze samo 3 ikonice: video poziv, glasovni poziv, i opcije. Taster za zatvaranje prozora je uklonjen i pojavljuje se udvojeno u gornjem desnom uglu kada pređete kursorom preko prozora.

Kada kliknete na opcije pojave se sledeće stavke:

  • Open in Messenger: otvara čet u inboksu
  • Color, Emoji, i Nicknames: da personalizujete čet sa tom osobom
  • Create Group: kreiranje grupe
  • Mute, Ignore, Block
  • Delete conversation: ukoliko želite da obrišete sve poruke sa tom osobom
redizajniran facebook chat

3) Podnožje čet prozora

Ovaj deo je tek malčice izmenjen, i to samo u vidu novih ikonica. Mala je promena ali značajna, barem za mene. Uvek se zabunim kada hoću da pošaljem sliku pa kliknem na ikonicu za stikere jer su bile slične.

To su te izmene koje su se pojavile pre par dana. Dopadaju mi se i nadam se da će se zadržati. Kako se vama čine?

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *