Namestite da se automatski uključi tamna tema kod Windows 10

Microsoft je veoma dobro razvio temnu temu za svoj najpopularniji OS Windows 10. Počeli su da integrišu tamnu temu i u njihove aplikacije i programe, a dozvolili su i developerima trećih strana isto.

Uključivanje tamne teme, koja mnogo znači za rad na računaru noću, je veoma jednostavno. Ipak, nekima se dopada svetla tema te bi koristili obe. Jedino rešenje, do sada, je bilo da se ručno uključi i isključi tamna tema po potrebi.

Neko je bio dobar pa napravio besplatan program koji automatski prebacuje Windows 10 u tamni režim u zadatom trenutku – Auto-Night Mode.

automatically-switch-dark-light-modes-Windows-10

Uputstvo

Korišćenje ovog programa je krajnje jednostavno, ali evo ja ću napisati ukratko kako ga podesiti.

1) Preuzmite program (AutoNightMode_Setup.exe) sa OVOG linka

2) Omogućite pokretanje kroz SmartScreen

Verovatno će vam se pojaviti SmartScreen sa upozorenjem „Windows protected your PC“. To se pojavljuje kada pokušate da pokrenete nepotpisan program. Ali ne brinite, to NIJE VIRUS! Kompletan kôd programa je vidljiv svima i svako može da proveri da li ima virus ili ne.

Samo kliknite na „More info“ (ili „Više informacija“), pa na „Run anyway“ (ili „Ipak pokreni“).

3) Nakon toga on će se instalirati, Next > Finish

4) To je to! Podesite program kako želite

automatically-switch-dark-light-modes-Windows-10

Obavezno omogućite prvu opciju „Enable automatic theme switching„. Ispod možete izabrati šta će se sve promeniti: aplikacije, sistem, i Edge browser.

Nakon toga imate dva polja za unos sata od kada do kada će tamna tema biti aktivna.

Ukoliko želite možete uključiti „Use location service“ pa će program koristiti vašu lokaciju da odredi kada Sunce zalazi i kada izlazi. Za to će biti potrebno da omogućite aplikaciji pristup lokaciji (opcija će se pojaviti kada omogučite ovo).

I kada sve podesite samo kliknite na „Apply“ i sve je spremno.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *