Povećajte svoju produktivnost pomoću ovog Chrome dodatka

Da li vas gomila otvorenih kartica u Chrome-u svakodnevno usporava u radu? Ne snalazite se u svim tim otvorenim karticama? Više od 10 sekundi tražite karticu koja vam treba? Da li vam Chrome izgleda kao na slici ispod?

Ako ste se našli u gorenjm pasusu, onda verujem da vam produktivnost nije na nivou. Da bi to rešili, kreiran je Chrome dodatak Toby.

Ovaj dodatak je ultimativni menadžer kartica za Google Chrome veb pregledač. Šta sve on može?

1) Organizacija po kolekcijama

Kolekcije su kao neki folderi u koje smeštate svoje kartice. Recimo, možete napraviti kolekcije „Posao“, „Fakultet“, „Razonoda“… i tu smeštati kartice koje odgovaraju opisu.

toby chrome extension

Ako čitate neki tekst za fakultet online, tu karticu možete smestiti u kolekciju „Fakultet“. Ako imate otvoren Slack za posao, njega stavite u kolekciju „Posao“. I tako dalje.

2) Rasterećuje memoriju

Kada otvorite kontrolnu Toby kontrolnu tablu videćete sve otvorene kartice. Svaka kartica zauzima RAM. Kada kartice rasporedite u kolekcije, one se ugase i memorija se oslobađa. Nešto slično rade ovi dodaci, samo razlika je što preko Toby možete lakše manipulisati karticama.

3) Rasterećuje radno okruženje

Ali, najbitnije je da kada upravljate karticama preko Toby dodatka više nećete imati pretrpan veb pregledač. Možete ostaviti par aktivnih kartica, a sve ostale smestiti u kolekcije i nećete ih videti dok ne pritisnete Ctrl+T

4) Deljenje

Jedna od glavnih prednosti ovog dodatka je što možete deliti kolekcije. Deljenje se može obaviti privatno i javno.

Ako izaberete javno onda dobijate unikatni link pomoću kojeg svako može videti vaše kartice iz te kolekcije.

toby chrome extension

Ako izaberete privatno, onda kreirate organizaciju u koju ubacujete druge Toby korisnike. Tako možete kreirati kolekcije za posao i dodavati kolege kako bi svi imali pristup karticama iz neke kolekcije.

5) Pretraga i personalizacija

Dodatak nudi još dosta opcija za personalizaciju kako kolekcija tako i elemenata. Možete promeniti naslov kartice, boju, raspored, opis… dodati oznake (engl. tags), napomene, otvoriti sve kartice iz kolekcije jednim klikom… I naravno, možete pretražiti sve kartice pomoću jedne pretrage.

toby chrome extension

6) Čuvanje sesije

Ako imate previše otvorenih kartica, možete ih jednostavno pogasiti i sačuvati jednim klikom. Kada kliknete na „Save session„, dodatak će sve otvorene kartice zatvoriti, kreirati novu kolekciju, i tu smestiti sve kartice. Kasnije ih možete otvoriti jednim klikom ili ih rasporediti u vaše kolekcije.

toby chrome extension

Korisna opcija ukoliko želite da ponovo pokrenete računar i da sačuvate sve kartice koje ste imali otvorene.

7) Sinhronizacija

I još bih posvetio paragraf pažnje ovoj opciji. Sinhronizacija je veoma dobra stvar u današnje vreme jer imamo mnogo uređaja i mobilni smo, te je dobro uvek imati svoj posao kod sebe. Kada kreirate besplatan Toby nalog onda se sve sinhronizuje na taj nalog. U slučaju da obrišete Chrome, podignete nov sistem, ili odete da radite na drugi računar, vaše kartice su uvek uz vas.

Download

Toby je dostupan, za sada, samo za Chrome i možete ga preuzeti iz Chrome web prodavnice – link. Na njihovom sajtu možete videti više informacija – link.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *