Gmail za Android: ne stižu sva obaveštenja (rešenje)

Gmail aplikacija za Android uređaje ima mnogo opcija, i većina je koristi kao primarnu aplikaciju za razmenu mejlova (izvor). Ipak, neke od tih opcija su omogućene odmah pri instalaciji, a možda ne bi trebale.

Naime, radi se o problemu sa kojim se susreću svi korisnici ove aplikacije: ne stižu obaveštenja o svim mejlovima.

Vidite, Gmail aplikacija ima opciju koja je tu da vam smanji broj obaveštenja. Zašto?! Jer je Google svestan da korisnici dobijaju veoma mnogo mejlova dnevno te bi prikazivanje obaveštenja za svaki bilo i previše.

Zato je Google uveo opciju za slanje obaveštenja samo o bitnim mejlovima, a bitne mejlove oni određuju na osnovu komplikovanih algoritama.

Ta opcija možda i jeste korisna ukoliko imate mnogo mejlova i ne želite da budete obavešteni o onim manje bitnim. Ipak, postoje korisnici koji drže svoje prijemno sanduče urednim i čitaju svaki mejl (kao ja recimo). E pa takvi korisnici bi želeli da dobiju obaveštenje o svakom mejlu.

Ukoliko spadate u tu grupu korisnika, onda čestitam – vi ste jedna odgovorna i uredna osoba. Pored toga, pogledajte uputstvo kako da podesite Gmail aplikaciju da vam prikazuje obaveštenja o baš svakoj email poruci.

Uputstvo

1) Otvorite Gmail aplikaciju i tapnite gore levo na tri linije ()

2) Skrolujte dole pa izaberite „Settings

3) Sada tapnite na svoj nalog

4) U sekciji „Notifications“ izaberite „All

5) U istoj sekciji pod „Inbox notifications“ omogućite“Label notifications“ i „Notify for every message

gmail-all-notifications
Klikni na sliku da je uveličaš

6) Idite u podešavanja telefona, pa u naloge, pa u Google nalog, i pobrinite se da je omogućena automatska sinhronizacija za Gmail

gmail-android-sync

Nakon ovoga trebalo bi da vam stiže svako obaveštenja o svakom mejlu koji dobijete na taj Google nalog. Isto sve ponovite za sve ostale Google naloge koje imate u telefonu.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *