Kako kreirati lokalni nalog u Windows 10?

Microsoft je sa svakom novom verzijom Windows-a sve više težio internetu. Integrisali su dosta opcija koje zahtevaju internet konekciju, pa čak se i validacija licence sistema obavlja preko interneta.

Međutim, ono što mnogi ne primećuju jeste da je sve teže i teže kreirati lokalni Windows nalog. Nekada je bilo veoma prosto, a danas je to dosta vešto sakrivena opcija. Zbog toga danas manje iskusni korisnici ne znaju kako da kreiraju lokalni nalog.

Istina je, povezivanje MS naloga sa Windows sistemom je korisno jer imate sve sačuvano u „oblaku“, ali neko prosto to ne želi. Upravo zbog toga i pišem ovaj članak.

Uvod

Ok, kreiranje lokalnog Windows naloga nije toliko teško, samo treba biti pažljiv i čitati sve na ekranu. Pokazaću vam kroz slike kako se kreira lokalni Windows nalog tako da možete što lakše ispratiti uputstvo.

Tutorijal

1) Otvorite panel sa podešavanjima

Ovaj panel možete otvoriti pritiskom tastera „Win + i„, ili kliknite na Start pa na ikonicu zupčanika.

microsoft local account

2) Izaberite „Accounts“ tj. „Nalozi“

microsoft local account

3) Kliknite na „Family & other users“ pa na „Add someone else to this PC

microsoft local account

4) Kliknite na „I don’t have this person’s sign-in information

microsoft local account

5) Kliknite na „Add a user without a Microsoft account

microsoft local account

6) Unesite ime, i lozinku ukoliko želite, pa kliknite „Next

microsoft local account

7) Nalog je kreiran!

microsoft local account

Sada možete promeniti tip naloga ili ga ukloniti. Pokretanje novog naloga po prvi put traje malčica duže.

Napomena: ukoliko podižete nov sistem, ovaj nalog će nestati i svi podaci vezani za njega! Ipak, korisnik tog naloga se može naknadno prijaviti na Microsoft nalog i sačuvati sve u „oblaku“.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  1. Svaka cast na ideji za clanak! Prosle nedelje sam pokusavala ovo da namestim na brzinu da bih ostavila prijateljici laptop i nisam uspela :/

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *