Šta velike IT kompanije znaju o vama? Ukratko – sve! (Infografik)

1

Facebook, Google, Microsoft, Amazon, Apple, i Twitter su velike IT kompanije koje zarađuju mnogo para prodavajući informacije svojih korisnika.

Te informacije prodaju marketinškim kompanijama kako bi one plasirale relevantne oglase. Što su oglasi vama relevantniji, veća je verovatnoća da ćete izvršiti neku akciju (kupiti proizvod).

Ovo što sam napisao nije nikakva tajna, to je opšte poznato i svi smo svesni toga. Prodaja informacija korisnika je osetljiva tema i nekada kompanije prelaze granicu.

Često mislimo o tom problemu ali retko kada imamo prilike da vidimo koje sve naše informacije ove kompanije sakupljaju.

Na infografiku ispod možete videti u tabeli koja kompanija koje informacije o vama sakuplja. Izgleda da je ovde „najgladniji“ Facebook.

security-baron-the-data-big-tech-companies-have-on-you-full
Izvori PC Mag
Povezano:
1 komentar
  1. dan ivaja kaže

    Svi ovi kolektori privatnih informacija mogu da nam pljunu pod prozor barem nama na Balkanu, od nas nemaju sta uzeti posto nemamo nista , jedino sto rade to je dosadjivanje raznim popup reklamama. Rade oni sve ovo i radi toga sto nemaju sta raditi pa se novci koga imaju u izobilju moraju negde potrositi.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.