Android aplikacije koje svakodnevno koristim (2019.)

Volim da testiram razne aplikacije i da tražim neke zanimljive koje bih predstavio ovde na blogu. Međutim, uvek imam jedan set aplikacija koje koristim svakodnevno.

U ovom članku želim da predstavim te aplikacije u nadi da će još nekome biti korisne. Pored naziva aplikacije napisaću i čemu služi i zašto baš tu koristim.

Google Keep

Najbolja aplikacija za hvatanje svih vrsta beleški koja postoji trenutno. Svakoga dana je koristim, najviše od svih aplikacija, i veoma je korisna. Desi mi se u sred noći da se setim teme za članak i onda tu zapišem podsetnik. Isto tako je koristim za podsetnike na osnovu lokacije. Pa tako podesim da me podseti kada stignem na posao ili u stan.

Gmail

Gmail aplikaciju koristim iz više razloga: održavaju je Google programeri, ima prelep dizajn, ima sve opcije koje mi trebaju, nikada nije zabagovala. Koristim je za 3 privatna i 1 poslovni email nalog i do sada nisam imao nikakvih negativnih utisaka. Svakodnevno mi tigne desetine mejlova tako da ovu aplikaciju koristim baš često.

Messenger

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje preko interneta. Koristim je za dopisivanje i video razgovore sa prijateljima. Nju koristim za dopisivanje preko interneta, a podrazumevanu SMS aplikaciju za razmenu SMS poruka. Ima sve opcije i veoma je pouzdana što se tiče video razgovora pri lošoj internet konekciji.

Chrome

Najbolji veb pregledač za Android na koji sam naišao do sada. Automatski se sinhronizuje sa Chrome-om na računaru, što mnogo olakšava rad na više uređaja. Postoje razne alternative, ali mi je Chrome nekako najbolji odnos brzine i jednostavnosti korišćenja. Plus, mogu se prijaviti na svoj Google nalog, što nije moguće u bilo kom drugom (ako izuzmemo Dev i Beta verzije).

Swiftkey

Ovo je tastatura za Android koju koristim veoma, veoma, dugo. Kroz godine sam gradio rečnik u „oblaku“ i sada tastatura razmišlja isto kao i ja. Završava automatski sve moje rečenice bez greške, a kuckanje ispravlja bolje nego bilo koja druga koju sam testirao. Na njoj koristim Dvorak raspored i prezadovoljan sam. Opširnije.

Lastpass

Lastpass je servis za čuvanje lozinki. Koristim ga na računaru i telefonu, a sve je sinhronizovano između uređaja. Za svaki sajt kreiram posebnu komplikovanu lozinku od makar 20 raznih karaktera i sačuvam u Lastpass. Kasnije kada mi lozinka zatreba, samo stavim otisak prsta i unesem master lozinku i to je to. Sve lozinke su unikatne i sigurne.

Authy

Jedna od popularnijih Multi-factor authentication aplikacija za Android. Sve naloge tu čuvam pod otiskom prsta i master lozinkom. Ako neko uspe da provali lozinku nekog mog online naloga, mora da ima fizički pristup mom telefonu, moj otisak prsta, i moju master lozinku kako bi uspeo da se prijavi na nalog – što je veoma teško.

Google Home

Ovu aplikaciju koristim za kontrolu Google Home zvučnika, Chromecast-a, i ostalih uređaja povezanih na Google Home sistem. Kada nisam pri telefonu komande izvršavam glasovnim putem preko Home zvučnika, a kada jesam onda koristim ovu aplikaciju.

Google News

Svako veče pred spavanje izlistam sve novosti iz IT sveta u Google News aplikaciji. AI algoritam preporučuje vesti za mene lično, i za sada sam zadovoljan izborom. Teško je ostati u toku sa IT vestima jer ih ima i previše, tako da sam se oslonio na ovu aplikaciju jer imam poverenja u Google i njihove algoritme.

AirDroid

Ovu aplikaciju koristim za povezivanje sa računarom umesto USB-a. Pored toga što nudi transfer fajlova, ima i opciju za prikaz ekrana i upravljanje telefona, slanje SMS poruka, korišćenje tastature od računara na telefonu, itd.

CallRecorder

Jednostavna i kompletna besplatna aplikacija za automatsko snimanje razgovora. Kada se lepo podesi (vidi kako) automatski snima sve pozive i čuva ih. Možete podesiti da se čuva poslednjih 100 snimaka, recimo, kako ne biste prepunili memoriju. Svakako da svaki snimak možete sačuvati trajno, preslušati, podeliti… Opširnije o ovoj aplikaciji pročitajte u ovom članku.

Ostale aplikacije koje ređe koristim:

Koje aplikacije vi koristite svakodnevno?

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

  1. spomenuo bih još i Phone Clone s kojim je prejednostavno prebaciti skoro sve podatke sa starog telefona na novi. super aplikacija, preuzeta sa Huawei AppGallery-a

  2. Kiwi browser umesto Chrome-a ! :-) Baziran na Chromiumu, napredniji od klasicnog Chrome-a, u pozadini pusta YouTube zvuk, tamna tema i jos ponesto…brzi od Chrome-a…jedino sto nema Gugl logovanje, sinhronizaciju…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *