Evo kako omogućiti noćni mod 🌙 u Messenger aplikaciji!

Messenger je najpopularnija IM aplikacija i Facebook je konstantno unapređuje. Imali smo prilike da vidimo razne novine u poslednje vreme, kao i kompletan redizajn, ali jedna opcija je uvek nedostajala – noćni mod.

Dark Mode, tj. noćni mod, je opcija koju korisnici u poslednje vreme najviše traže od developera aplikacija. Facebook je najavio noćni mod prošle godine u maju, ali do sada nismo imali način da ga omogućimo.

U najnovijoj verziji Facebook je sakrio „Easter egg“ unutar Messenger aplikacije koji omogućava korisnicima da aktiviraju noćni mod.

Ovaj metod radi kako na iOS tako i na Android Messenger aplikaciji. Ja sam uspeo da na par telefona aktiviram noćni mod na ovaj način.

Uputstvo

1) Ažurirajte Messenger na najnoviju verziju (bitno)

2) Otvorite konverzaciju sa bilo kojom osobom (izaberite nekoga i najavite mu da testirate nešto)

3) Pošaljite mesec emoji kao regularnu poruku (kopirajte ga odavde: 🌙 )

4) Zatvorite Messenger aplikaciju i ponovo je otvorite

5) U gornjem levom uglu tapnite na svoju sliku

6) Ta-da, videćete opciju za noćni mod!

enable-messenger-dark-mode
Izvori: 1. XDA
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *