Facebook Stories – kako isključiti obaveštenja?

Facebook Stories opcija mi je skroz beskorisna te je ne koristim, ali problem je što me Facebook povremeno obavesti kada neko od prijatelja postavi novi Story. Kopajući po raznim opcijama koje Facebook nudi došao sam do rešenja i za to!

Naime, Stories obaveštenja se mogu isključiti ali je put do te opcije malo komplikovaniji. Uputstvo se sastoji iz dva dela: u prvom ćete saznati kako onemogućiti obaveštenja na računaru; a u drugom kako to učiniti na telefonu.

Uputstvo

Onemogući obaveštenja od bliskih prijatelja

Ovo je kao rešenje i sam Facebook naveo u njihovom članku. Vi ne dobijate obaveštenja o svakom Story koji neko iz vaše liste prijatelja objavi, već samo povremeno od onih bliskih. Zato možete onemogućiti obaveštenja od bliskih prijatelja. Nije idealno jer ćete na taj način blokirati sva obaveštenja od njih, ali hej – neće vas više iritirati Stories!

1) Otvorite podešavanja obaveštenja – link

2) Pronađite „Close Friends activity“ i stavite na „Off

iskljuciti-stories-obavestenja-web

Messenger aplikacija

Drugi korak je da onemogućite obaveštenja za Stories u Messenger aplikaciji.

1) Otvorite Messenger i tapnite na svoju sliku u gornjem levom uglu

2) Tapnite na opciju „Notifications and Sounds

3) Sada tapnite na „Manage notifications

4) Pronađite stavku „Stories“ pa je isključite

iskljuciti-stories-obavestenja

I to je to, više vam Stories obaveštenja neće smetati.

Izvori: 1. Facebook
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *