Kako dodati bioskopski mod u Windows?

Bioskopski mod (engl. Theater mode) je opcija koju neki video portali nude korisnicima kako bi bez smetnje gledali video sadržaje. Postoje i razni dodaci za veb pregledače pomoću kojih možemo omogućiti Teather mod na bilo kom sajtu. Ali, šta je sa samim sistemom?

DimmerPro

Windows nema tu opciju ugrađenu pa se moramo osloniti na alate trećih strana. Jedan od tih alata je i „DimmerPro„.

DimmerPro nema mnogo opcija, ali je zato veoma jednostavan za korišćenje. Možete podesiti nivo zatamljenosti i promeniti prečicu na tastaturi za prikaz panela. Podrazumevana prečica za uključivanje/isključivanje panela je Shift + Alt + G.

Kada se panel pojavi možete izabrati nivo zatamljenosti. Najmanje što možete izabrati je 030, a najviše 255.

dimmerpro panel

Program radi tako što zatamni sve van fokusa. Prozor u fokus stavljate tako što prosto kliknete na njega. Dakle, skroz isto kao i što ste navikli u Windows-u.

dimmerpro in action

Nedostaci

Manjak opcija bi možda bio nedostatak naprednijim korisnicima, ali s obzirom na to da ovaj alat radi jednu jedinu prostu stvar, ne znam šta bi moglo da se dodatno podešava.

dimmerpro settings

Takođe napomenuo bih da sam imao problema sa pozadinom (Wallpaper) tokom korišćenja DimmerPro alatam. Desi se da nekada pozadina nestane, ali samo na jednom monitoru. Ne znam da li to tako treba, ili je do toga što imam više monitora, ili je prosto greška u softveru.

Download

Sve u svemu, program je besplatan za preuzimanje sa sledećeg linka: DimmerPro

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *