Kako instalirati Kodi 18 „Leia“ (+video)

Kodi je program koji vam omogućava da gledate filmove, serije, video snimke, slušate muziku… na svim mogućim uređajima. Dizajniran je za televizore, tablete, mobilne telefone, laptop računare… Radi na gotovo svim sistemima i uređajima: od desktop računara pa do TV Box uređaja.

Kodi 18 pod nazivom „Leia“ je zvanično dostupan i moguće ga je preuzeti za bilo koji podržani uređaj.

Podržani uređaji i sistemi

Windows, Linux, MacOS, Android, Raspberry Pi, iOS, BSD, Nvidia Shield, Intel NUC, Chromebox, Amazon Fire TV, Xiaomi Mi Box… i tako dalje – vidi listu.

Zahtevi za Windows računar

Minimalni zahtevi:

 • Windows Vista
 • Intel Pemtium 4 / AMD Athlon 64 (uglavnom svi koji podržavaju SSE2)
 • RAM: 1GB
 • Grafička: da ima podršku za DirectX 9.0c, ali drajveri moraju imati podršku za DirectX 11 Level 9.1
 • Disk: 4-8 GB

Preporučena specifikacija:

 • Windows 10
 • Intel / AMD novije generacije
 • RAM: 2GB ili više
 • Disk: 16GB ili više

Instalacija

Bilo da imate već Kodi instaliran pa želite da ga ažurirate, ili nemate pa želite da ga instalirate po prvi put, procedura je ista.

1) Idite na kodi.tv/download

2) Idite dole do sekcije gde su izlistani uređaji

kodi 18 instalacija

3) Izaberite uređaj na koji želite da instalirate Kodi. Ja ću pokazati na primeru Windows-a

4) Imate tri opcije, kliknite na „Installer 64BIT“ ako imate 64-bitni sistem, ili na „Installer 32BIT“ ako imate 32-bitni sistem. Ukoliko ne znate da li imate 64-bit ili 32-bit, pogledajte objašnjenje u video snimku na kraju ovog članka.

kodi 18 instalacija

5) Sačekajte koji sekund i preuzimanje će početi

6) Kada se preuzme, pokrenite instalaciju (ako vam se pojavi nešto, kliknite na „YES„)

kodi 18 instalacija

7) Sad ide klasična instalacija: Next > I Agree > Next > Next

7.1) Ukoliko već imate instaliranu stariju verziju Kodi-ja, u ovom trenutku će vam se pojaviti poruka da je prethodna instalacija pronađena. Obavestiće vas da će vaša podešavanja i biblioteka sadržaja ostati netaknuta.

kodi 18 instalacija

7.2) Ukoliko prelazite sa Kodi 17 na 18 obavestiće vas i da su neki podrazumevani dodaci (npr. PVR, vizualizacija, inputstream…) premešteni iz instalacionog fajla u repozitorijum i da ćete morati da ih instalirate naknadno.

kodi 18 instalacija

8) Kliknite „Ok“ pa na kraju „Install“ i sačekajte da se završi.

9) Ostaje još da kliknete na „Finish“ i to je to!

Šta dalje?

Sada možete gledati sav multimedijalni sadržaj iz vašeg računara preko Kodi-ja. Isto tako možete instalirati neki od dodataka, recimo Live TV Serbia za gledanje TV kanala.

Možete instalirati i Kore Remote na vašem telefonu pa kontrolisati video plejer u Kodi-ju.

Kodi 18 dolazi i sa Gaming sekcijom, pa istražite i to.

Video uputstvo

https://www.youtube.com/watch?v=A3yoval-jfY
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

4 komentara

 1. Pozdrav,
  nece mi preuzeti iz zip livetvsrbia na HtcU11 uredjaju. Imam Sve instalirano na Box tamo Sve najbolje Ali zasto nece preko mobitela???

 2. sve je to ok ali na vin 10 kod mene neradi sve je redovno instalirano ka d trazim kod za probnu verziju sve ok i nasi i strani kanali akad probam da konektujem na http:livetvkodisrbija.com/kodi/repository vec tamo me nepusta ispisuje da nisam konektovan mada mi internet ide kao lud neznam u cemu je stvar moze pomoc?

 3. Odlično uputstvo, samo ja bih dodao da postoji i Yatse aplikacija na Play Store-u za Remote Control, koja je po mom mišljenju dosta bolja od Kore-a, po pitanju dostupnih opcija i uopšte dizajna.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *