Kako izbrisati Facebook: zauvek i privremeno

„Kako izbrisati Facebook“ jedno je od češćih pitanja koja dobijam i koje korisnici postavljaju po internetu. Povećan broj ovih zahteva je usledio nakon što je Facebook zadesio niz problema oko privatnosti korisnika (primer, primer, primer…).

Zato, u ovom članku ću napisati kako izbrisati Facebook profil privremeno, a kako zauvek. Uputstvo prenosim onako kako je Facebook napisao da se to radi, što znači da je metoda proverena, sigurna, i zvanična.

Kako izbrisati Facebook profil privremeno

Ovaj proces je veoma jednostavan i zahteva svega nekoliko minuta vremena. Obavezno pročitajte objašnjenje ispod tutorijala.

 1. Otvorite podešavanja informacija vašeg profila

  To možete učiniti klikom na OVAJ link.

 2. Kliknite na „Delete your account and information“

  To je poslednja opcija u ovoj sekciji (vidi sliku).kako izbrisati facebook

 3. Kliknite na „Delete Account na dnu“

 4. Unesite lozinku i kliknite na „Continue“

  kako izbrisati facebook

Nakon što ste ovo uradili, imate rok od 30 dana da vratite svoj profil. To možete učiniti tako što ćete se ponovo prijaviti sa istim podacima za prijavu. Dakle, na ovaj način ste samo privremeno obrisali svoj nalog, a rok za vraćanje je 30 dana.

Kako izbrisati profil zauvek

Ovaj proces je isti kao prethodni, sa malom napomenom: Facebook će započeti brisanje naloga ukoliko ga ne vratite u roku od 30 dana.

Dakle, kada uradite one korake iznad i ne prijavite se na nalog u roku od 30 dana, Facebook će započeti brisanje vašeg naloga. Taj proces brisanja traje 90 dana nakon isteka tih 30 dana.

Kada istekne i tih 90 dana (dakle ukupno 4 meseca) vaš profil će biti trajno obrisan!

Svakako se savetuje da prvo preuzmete svoj kompletan profil u računar pa tek onda obrišete profil. Na taj način ćete sačuvati sve sa profila, u šta spadaju slike, poruke, statusi, komentari…

Svoj profil možete preuzeti tako što ćete otići na isti onaj link i kliknuti „Download Your information„. Nakon toga imaćete opcije da birate šta želite od podataka da preuzmete, za koji period, i u kom formatu.

Izvori: 1. Facebook
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  • Ne, svima će ostati prepiska ali neće pisati od koga (pisaće umesto imena da je osoba nepoznata, a neće biti ni slike). Link do profila neće postojati takođe. Brisanjem Vašeg profila ne možete obrisati nešto iz tuđeg četa, čak iako ste Vi to poslali.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *