Kako vratiti hronološki prikaz objava na Twitter-u?

Twitter se izdvojio iz grupe društvenih mreža zbog nekoliko svojih karakteristika koje su se dopale korisnicima. Jedna od tih karakteristika bio je hronološki prikaz objava. Kada je Facebook ukinuo to, Twitter je dobio još veću pažnju i popularnost.

Međutim, jednog dana Twitter je rešio da napravi algoritam koji će prikazivati „najbitniije“ objave umesto najnovije. Pogađate već, korisnicima se ovo nije dopalo.

Twitter je svestan toga i morao je da uradi nešto kako bi zadržao korisnike, ali i ostavio algoritam da radi. Rešenje je bilo omogućiti korisnicima da biraju redosled pojavljivanja objava.

Hronološki raspored: Twitter web

Metod 1

Posetite twitter.com i prebacite se na novi Twitter dizajn. To možete učiniti tako što ćete kliknuti na zvezdice u gornjem desnom uglu liste objava. Ukoliko nemate tu ikonice, pogledajte drugi način ispod.

Kada kliknete tu ikonicu pojaviće se poruka i dve opcije. Izaberite opciju „See latest Tweets instead„. Kada izaberete ovu opciju na početnoj ćete videti objave poređane od najnovije do najstarije.

Chronological-feed-Twitter-web
Photo: addictivetips
Chronological-feed-Twitter-web
Photo: addictivetips

Metod 2

Ukoliko ne vidite pomenutu ikonicu, idite u podešavanja privatnosti i onemogućite stavku „Show the best Tweets first„. Sačuvajte podešavanja i vratite se na početnu stranicu.

chronological tweeter how to desktop

Metod 3

Alternativno, možete otići na ovaj ručno kreiran URL koji prikazuje objave hronološkim redosledom: https://bit.ly/2NlQysf

Hronološki raspored: Twitter aplikacija

Ažurirajte Twitter aplikaciju na najnoviju verziju pre svega. Zatim, na početnoj u gornjem desnom uglu potražite istu onu ikonicu sa zvezdicama. Tapnite na ikonicu pa izaberite „See latest Tweets instead„. To je to!

https://twitter.com/Twitter/status/1085265146644058112
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *