Bluetooth ili žičane slušalice? (Anketa nedelje)

3

U poslednje vreme smo imali prilike da vidimo kako proizvođači telefona masovno uklanjaju 3.5mm ulaz za slušalice. Kako oni navode, razlog je što ta komponenta zauzima dosta dragocenog prostora u kućištu telefona.

Da li je to pravi razlog ili ne, iako ima smisla, nisam siguran, ali jedno sigurno znam: svi smo jedva čekali da svi telefoni dobiju 3.5mm ulaz.

Pre jedno 13 godina, kada su svetom vladali oni „glupi“ telefoni, 3.5mm ulaz za slušalice nijedan telefon nije imao. Postojali su adapteri i onaj ko je imao adapter bio je srećan.

Još tada smo svi jedva čekali da telefoni dobiju standardizovane ulaze za slušalice i punjač. To se i desilo sa pojavom pametnih telefona: microUSB je bio standard za USB/punjenje, a 3.5mm za slušalice.

Svi su bili presretni, korisnici su mogli da koriste bilo koje slušalice/zvučnike sa telefonom, i sve je funkcionisalo sjajno! Sve je tako bilo dok se neko nije napravio pametan pa izbacio ulaz za slušalice i tako razljutio 99% korisnika.

I tako sada imamo Bluetooth slušalice koje nikada neće dostaviti kvalitet zvuka kao analogne i čije baterije moramo konstantno da punimo.

Vratili smo se 13 godina unazad jer opet moramo da koristimo adaptere za slušalice.

Da li vi preferirate Bluetooth ili žičane slušalice? Odgovorite u anketi ispod, a u komentaru možete ostaviti i obrazloženje.

Rezultati
Povezano
PRIKAŽI KOMENTARE (3)