Digitalno groblje Google proizvoda

0

Da li ste znali da je Google do ovog trenutka „ubio“ 154* svojih proizvoda? Morao sam da napišem „do ovog trenutka“ jer se taj broj povećava iz dana u dan!

Naime, Google je poznat po tome da voli da eksperimentiše sa novim proizvodima, kako softverske tako i hardverske prirode. Za rezultat imamo čitavo digitalno groblje Google proizvoda.

Ja sam već napisao jedan članak u kojem sam izdvojio neke od poznatijih Google servisa koji su ukinuti: Google Buzz, Wave, Picnik, iGoogle, Orkut, Picasa, goo.gl, Inbox… ali to je samo delić.

Nekoga nije mrzelo pa je napravio sajt na kojem je postavio listu svih servisa i uređaja koje je Google ukinuo. Servisi su poređani po kategorijama, a uz svaki se nalazi datum nastanka/ukidanja, kao i kratak opis.

Nazivi servisa su linkovani do validnih izvora gde piše nešto više o ukidanju, ili opšte informacije o tom servisu.

Verujem da za većinu servisa niste nekada ni čuli, a isto tako veliki broj njih je veoma kratko i „živelo“.

Još jedan sajt, dizajnerski malo lepše doteran, prati „smrt“ Google proizvoda, ali im je baza nešto manja (65 ukupno). Ipak, možete filtrirati stavke prema nazivu, kategoriji i godini. Isto tako možete ostaviti email adresu pa će vas obavestiti ako još neki Google servis „umre“.

Koji se vama Google proizvod/usluga/servis najviše dopadao a koji je ukinut?

*Prema sajtu killedbygoogle.com

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.