Focusky – kreirajte HTML5 prezentacije za 5 minuta!

Ako ste nekada kreirali prezentaciju, ili planirate da je kreirate, verujem da ste naišli na dva rešenja: Powerpoint i Prezi.

Powerpoint je dobro poznat MS alat za kreiranje prezentacija i najveći broj ljudi ga koristi (iako se plaća kroz Office paket). Nudi dosta opcija ali ipak prezentacije ne izgledaju baš moderno budući da se alat nije značajno menjao godinama. Isto tako sve PP prezentacije izgledaju manje-više isto i na prvi pogled se može zaključiti da je prezentacija rađena u tom alatu.

Oni koji žele da svoju publiku malo više oduševe koriste Prezi. To je alat pomoću kojeg svako može kreirati veoma lepe i moderne prezentacije uz malo uloženog vremena i mašte.

I sada imamo Focusky – veoma dobar alat za kreiranje HTML5 prezentacija.

Focusky nudi veoma, veoma mnogo opcija i elemenata. Možete krerati bilo kakvu prezentaciju, skroz unikatnu, koja neće ličiti ni na jednu do sada.

Kada pokretene alat dočekaće vas vodič kroz isti, a dobićete i video tutorijale. Ipak, ja sam sve to preskočio i učitao jedan besplatan template.

focusky

Elemente možete postaviti bilo gde na platnu, animirati ih, i podesiti prelaznu animaciju. Uglavnom je sve intuitivno i možete se snaći u roku od nekoliko minuta.

U gornjoj traci su smeštena podešavanja vezana za prezentaciju generalno (1), desno su elementi i njihova podešavanja (2), a levo su slajdovi (3).

Kada želite da sačuvate prezentaciju imate nekoliko opcija. Ako imate besplatan nalog onda je možda najbolja opcija .exe fajl. Kada sačuvate kao .exe možete prosto pokrenuti taj fajl na bilo kom Windows računaru i prezentacija će krenuti. Nije potrebna nikakva instalacija.

focusky

Kliknite na „File >Publish“ pa izaberite .exe format i podesite parametre po želji. Recimo, možete podesiti veličinu prozora, dizajn plejera, automatsko pokretanje prezentacije, trajanje putanje… i tako dalje.

focusky
focusky

Ako želite da sačuvate kao HTML, morate platiti paket. Kada sačuvate kao HTML prezentaciju možete pokrenuti na bilo kom uređaju i sistemu budući da svako danas ima neki internet pregledač.

Isto tako ako imate Free verziju svaka vaša prezentacija će u gornjem levom uglu imati Focusky logo. Ovo je slučaj kod svih alata za prezentacije koji nude besplatnu verziju.

Ukoliko ste student, ili prosto želite da napravite prezentaciju za svoju porodicu/prijatelje, onda vam je Free verzija sasvim dovoljna i taj logo neće smetati. Ukoliko pak pravite prezentaciju za firmu ili trebate da prezentujete ispred ozbiljne publike – preporučujem da se pretplatite na neki od paketa.

Na stranici „Pricing“ možete videti šta koji paket nudi: http://focusky.com/pricing.php

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *