Kako sakriti spojlere filmova i serija na internetu?

Internet je prepun raznih informacija i sve nam je dostupno na nekoliko klikova. Zahvaljujući tome uvek možemo naći odgovor na svako naše pitanje, ali nekada ne želimo, recimo kada se radi o filmovima i serijama.

Svaki put kada se u bioskopima, na TV-u ili internetu pojavi dugo iščekivani film ili serija, nađe se grupa ljudi koja spojluje (otkrije) radnju. Da li to rade namerno ili slučajno – ne znamo – ali znamo samo da nas mnogo iritira.

Pošto smo svakodnevno pretrpani informacijama na internetu koji god sajt da posetimo, nekada je nemoguće izbeći sve spojlere, a nekada ne odolimo da bacimo pogled.

Iz tog razloga kreirani su alati koji će blokirati spojlere na svim sajtovima. U ovom članku ću predstaviti nekoliko takvih alata pa vi izaberite koji vam najviše odgovara.

1) Spoiler Protection 2.0

Ovaj dodatak će se pobrinuti da ne vidite tekst, linkove ili slike o filmu/seriji koju zabranite. Možete za ključne reči unete bilo šta, recimo naziv filma, serije, glavnog junaka, epizode…

Ako dodate više kriterijuma, dodatak će ispisati u svakom crvenom polju koju tačno ključnu reč/frazu je blokirao.

Možete sa lakoćom uneti novi filter, izabrati region i kategoriju, uključiti/isključiti blokiranje za svaki filter ili globalno… i sve se dešava u realnom vremenu bez potrebe da osvežite stranicu.

Sajt |Chrome web store | Firefox

2) Unspoiler

unspoiler chrome addon

Malo manje napredan alat, ali svakako veoma efektivan u blokiranju spojlera. Ovaj dodatak blokira reči/fraze na svim sajtovima ali vam i dozvoljava da otkrijete sadržaj prostim klikom na taster.

Poseduje i opciju za čivanje spojlera. Ovo je korisno ukoliko naiđete na zanimljiv članak i dodatak blokira sadržaj. Na ovaj način možete sačuvati pa pročitati nakon što pogledate film/seriju.

Sajt |Chrome web store

3) Video blocker

video spoiler blocker chrome

Ovaj dodatak je kreiran sa ciljem da blokira video snimke, kanale i komentare na Youtube sajtu koji su vezani za reči/fraze koje navedete. Youtube je svakako jedan od većih izvora spojlera, ali autori sadržaja uglavnom napomenu da sledi spojler.

Chrome web store | Firefox

4) Shut Up

block-spoiler-comments

Komentari na blogovima i društvenim mrežama mogu biti najgori izvor spojlera na internetu. Shut Up dodatak će se pobrinuti da svi komentari, vezani za film/seriju koju izaberete, budu sakriveni.

Sajt | Chrome web store | Firefox | Safari | App Store

5) Spoilers Blocker

Ovo je Android aplikacija namenjena svima koji internetom surfuju najviše preko telefona. Aplikacija će blokirati sve spojlere o filmovima i serijama koje izaberete u svim aplikacijama.

Google Play Store

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Kada raširim plejer na filmu ili seriji, izgube mi se svi pokazivači dole, tj.verovatno se plejer previše raširi.Kako da to ispravim.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *