Kako sakriti spojlere filmova i serija na internetu?

1

Internet je prepun raznih informacija i sve nam je dostupno na nekoliko klikova. Zahvaljujući tome uvek možemo naći odgovor na svako naše pitanje, ali nekada ne želimo, recimo kada se radi o filmovima i serijama.

Svaki put kada se u bioskopima, na TV-u ili internetu pojavi dugo iščekivani film ili serija, nađe se grupa ljudi koja spojluje (otkrije) radnju. Da li to rade namerno ili slučajno – ne znamo – ali znamo samo da nas mnogo iritira.

Pošto smo svakodnevno pretrpani informacijama na internetu koji god sajt da posetimo, nekada je nemoguće izbeći sve spojlere, a nekada ne odolimo da bacimo pogled.

Iz tog razloga kreirani su alati koji će blokirati spojlere na svim sajtovima. U ovom članku ću predstaviti nekoliko takvih alata pa vi izaberite koji vam najviše odgovara.

1) Spoiler Protection 2.0

Ovaj dodatak će se pobrinuti da ne vidite tekst, linkove ili slike o filmu/seriji koju zabranite. Možete za ključne reči unete bilo šta, recimo naziv filma, serije, glavnog junaka, epizode…

Ako dodate više kriterijuma, dodatak će ispisati u svakom crvenom polju koju tačno ključnu reč/frazu je blokirao.

Možete sa lakoćom uneti novi filter, izabrati region i kategoriju, uključiti/isključiti blokiranje za svaki filter ili globalno… i sve se dešava u realnom vremenu bez potrebe da osvežite stranicu.

Sajt |Chrome web store | Firefox

2) Unspoiler

unspoiler chrome addon

Malo manje napredan alat, ali svakako veoma efektivan u blokiranju spojlera. Ovaj dodatak blokira reči/fraze na svim sajtovima ali vam i dozvoljava da otkrijete sadržaj prostim klikom na taster.

Poseduje i opciju za čivanje spojlera. Ovo je korisno ukoliko naiđete na zanimljiv članak i dodatak blokira sadržaj. Na ovaj način možete sačuvati pa pročitati nakon što pogledate film/seriju.

Sajt |Chrome web store

3) Video blocker

video spoiler blocker chrome

Ovaj dodatak je kreiran sa ciljem da blokira video snimke, kanale i komentare na Youtube sajtu koji su vezani za reči/fraze koje navedete. Youtube je svakako jedan od većih izvora spojlera, ali autori sadržaja uglavnom napomenu da sledi spojler.

Chrome web store | Firefox

4) Shut Up

block-spoiler-comments

Komentari na blogovima i društvenim mrežama mogu biti najgori izvor spojlera na internetu. Shut Up dodatak će se pobrinuti da svi komentari, vezani za film/seriju koju izaberete, budu sakriveni.

Sajt | Chrome web store | Firefox | Safari | App Store

5) Spoilers Blocker

Spoilers Blocker
Spoilers Blocker
Developer: Invariant Labs
Price: Free
  • Spoilers Blocker Screenshot
  • Spoilers Blocker Screenshot
  • Spoilers Blocker Screenshot

Ovo je Android aplikacija namenjena svima koji internetom surfuju najviše preko telefona. Aplikacija će blokirati sve spojlere o filmovima i serijama koje izaberete u svim aplikacijama.

Google Play Store

Povezano:
1 komentar
  1. ivca949 kaže

    Kada raširim plejer na filmu ili seriji, izgube mi se svi pokazivači dole, tj.verovatno se plejer previše raširi.Kako da to ispravim.

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!