Šta vam je najbitnije kod telefona? (Anketa nedelje)

Šta vam je najbitnije kada kupujete telefon? Koje karakteristike najpre gledate, a koje su vam najmanje bitne?

Ultimativni all-in-one telefon, kažu, ne postoji jer proizvođači moraju da prodaju novi model naredne godine. Zbog toga moramo praviti kompromise prilikom odabira telefona.

Nedavno sam pisao članak u kojem sam objasnio kako da pronađete idealan telefon za sebe – pogledaj. Šta je to što stavite po obavezno prilikom kreiranja filtera pretrage?

Meni je najvažnije da telefon ima dobru kameru, bateriju i ekran. Izaberite tri karakteristike i popunite anketu ispod. U komentaru možete navesti nešto što nema u ponuđenim odgovorima.

Rezultati
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  1. Odmah moram da se izjasnim da pored ovoga što sam naveo (performanse i kamera), važne su mi i druge stvari kao što su baterija, ekran, da li postoji i ako postoji koja je to zaštita u pitanju Gorilla Glass 3,4,5… da telefon poseduje neku od IP zaštita itd, itd. Iskreno ne mogu na prvu loptu da se odlučim šta mi je kod telefona više a šta manje bitno. Zato što sve ima svoju dobru i lošu stranu. Zvuči malo kontradiktorno ali jeste tako. Evo i objasniću ako telefon npr. poseduje trostruku kameru sa zadnje strane ekrane i to jedna od 48 piksela druga od 12 piksela a treća od 4 piksela, što bi trebalo da bude dobro, takođe me interesuje i koji fotosenzor poseduje ta trostruka kamera da li pretvara 4 piksela u jedan da li je to Sony senzor ili on pripada Samsungu ili ima potpis da ta kamera poseduje Laica optiku ili neku drugu itd, itd. A da ne pominjen da oni najbolji telefoni, ujedno i najskuplji pored dobrih kamera i senzora moraju da imaju i odlične procesore ka i grafičke čipove koji su u mogućnosti da sve to odrade korektno i brzo kao i dobro urađen software za recimo fotografisanje i snimanje video sadržaja u uslovima slabije osvetljenosti, pa, kud pomenu snimanje, u kojoj rezoluciji telefon može da snima pa da li je to 30 ili 60 sličica u sekundi pa da li ima optičku stabilizaciju ili samo elektronsku ili nema ni jednu ni drugu nego nešto treće pa kakav mu je fokus da li to radi automatski i dovoljno brzo pa kakav je odnos šuma koji se javlja itd, itd. Ovo oko kamere sam uzeo samo kao jedan primer isto se to odnosi i na performanse, ekran, bateriju, zaštitu, materijal od koga je izrađen itd,itd.
    I da rezimiran, najbolji telefon ne postoji ili nije napravljen a možda i jeste, postoje samo dobri i oni manje dobri kao i loši.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *