Saznaj Novo Mreža
"Saznaj Novo Mreža" je skup servisa koje nudi sajt "Saznaj Novo". Mreža će se vremenom širiti dodavanjem novih servisa.
Ad

Šta vam je najbitnije kod telefona? (Anketa nedelje)

2
Ad
 

Šta vam je najbitnije kada kupujete telefon? Koje karakteristike najpre gledate, a koje su vam najmanje bitne?

Ultimativni all-in-one telefon, kažu, ne postoji jer proizvođači moraju da prodaju novi model naredne godine. Zbog toga moramo praviti kompromise prilikom odabira telefona.

Nedavno sam pisao članak u kojem sam objasnio kako da pronađete idealan telefon za sebe – pogledaj. Šta je to što stavite po obavezno prilikom kreiranja filtera pretrage?

Meni je najvažnije da telefon ima dobru kameru, bateriju i ekran. Izaberite tri karakteristike i popunite anketu ispod. U komentaru možete navesti nešto što nema u ponuđenim odgovorima.

Rezultati
Ad
Tvoja reklama ovde

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete postaviti pitanje u grupi - Saznaj Novo pitanja i odgovori

2 komentara
  1. mtskc kaže

    kamera na drugom mestu !

  2. Ivan Petrović kaže

    Odmah moram da se izjasnim da pored ovoga što sam naveo (performanse i kamera), važne su mi i druge stvari kao što su baterija, ekran, da li postoji i ako postoji koja je to zaštita u pitanju Gorilla Glass 3,4,5… da telefon poseduje neku od IP zaštita itd, itd. Iskreno ne mogu na prvu loptu da se odlučim šta mi je kod telefona više a šta manje bitno. Zato što sve ima svoju dobru i lošu stranu. Zvuči malo kontradiktorno ali jeste tako. Evo i objasniću ako telefon npr. poseduje trostruku kameru sa zadnje strane ekrane i to jedna od 48 piksela druga od 12 piksela a treća od 4 piksela, što bi trebalo da bude dobro, takođe me interesuje i koji fotosenzor poseduje ta trostruka kamera da li pretvara 4 piksela u jedan da li je to Sony senzor ili on pripada Samsungu ili ima potpis da ta kamera poseduje Laica optiku ili neku drugu itd, itd. A da ne pominjen da oni najbolji telefoni, ujedno i najskuplji pored dobrih kamera i senzora moraju da imaju i odlične procesore ka i grafičke čipove koji su u mogućnosti da sve to odrade korektno i brzo kao i dobro urađen software za recimo fotografisanje i snimanje video sadržaja u uslovima slabije osvetljenosti, pa, kud pomenu snimanje, u kojoj rezoluciji telefon može da snima pa da li je to 30 ili 60 sličica u sekundi pa da li ima optičku stabilizaciju ili samo elektronsku ili nema ni jednu ni drugu nego nešto treće pa kakav mu je fokus da li to radi automatski i dovoljno brzo pa kakav je odnos šuma koji se javlja itd, itd. Ovo oko kamere sam uzeo samo kao jedan primer isto se to odnosi i na performanse, ekran, bateriju, zaštitu, materijal od koga je izrađen itd,itd.
    I da rezimiran, najbolji telefon ne postoji ili nije napravljen a možda i jeste, postoje samo dobri i oni manje dobri kao i loši.