Da li koristite AdBlock u telefonu? (Anketa nedelje)

Jasno je da korisnici ne žele da ih reklame na sajtu ometaju dok čitaju neki zanimljiv sadržaj pa sve više i više njih koristi razne AdBlock alate.

Međutim, AdBlock alati vlasnicima sajtova nanose ogromnu novčanu štetu, a cifre koje gube nisu za zanemariti.

Prema testovima koje sam ja radio na ovom blogu, oko 50% korisnika ulazi na sajt sa nekom vrstom AdBlock alata. U prevodu – ja gubim 50% zarade. Pored toga reklame na ovom sajtu ne ometaju korisnika u čitanju, ništa ne iskače niti se pojavljuje u samom tekstu. Nije fer, zar ne?

Još od kada je mobilni saobraćaj počeo da prestiže desktop, pojavili su se razni AdBlock alati i za te mobilne uređaje. Sada mnogi korisnici koriste AdBlock i na telefonu. Neki alati blokiraju samo reklame na sajtovima, neki samo u aplikacijama, a neki sve iz telefona.

Da li vi koristite AdBlock na telefonu? Da li samo za Browser (dok posećujete sajtove), samo za aplikacije, ili generalno za sve? Popunite anketu, a obrazloženje možete ostaviti u komentaru.

Rezultati
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  1. Ubiše reklame sve više i više..nije da smetaju već iritiraju.Da želim posjetio bi tu stranicu,a ne da mi nameću silom.Užas!

  2. Ne koristim nikakav AdBlocker mada mi ponekad reklame zaista smetaju ili se vrlo nezgodno pojave baš preko polja koje trebam koristim ali ipak ne koristim Ad blocker.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *