Ovaj dodatak će vam uštedeti minute na Youtube snimcima

Mnogi video klipovi na Youtube-u traju predugo jer imaju delove koji ne sadrže korisne informacije. Te delove uglavnom preskačemo ili ubrzamo. Da ne bismo više to radili ručno, kreiran je Chrome dodatak koji će ceo taj proces automatizovati – Smart Speeder for YouTube.

Dodatak radi tako što na inteligentan način (ne znam koja tačno inteligencija stoji iza algoritma) analizira, te ubrzava delove video snimka koji nisu informativni, koji su tihi, nemaju mnogo dešavanja i slično.

chrome extension speed up video

Recimo, gledao sam jedan video od 15 minuta i uštedeo 3 minuta. Dodatak je ubrzao scene u kojima je autor video snimka samo gledao u kameru i ćutao. Isto tako preskočeni su bili i delovi snimka u kojima se autor premeštao sa jednog mesta na drugo u studiju.

Testirao sam dodatak na još nekoliko podužih video klipova i na svakom mi je uštedeo barem nekoliko minuta. Ipak, mogao sam primetiti kako dodatak ubrzava i preskače video, ali to je zanemarljivo i neće pokvariti doživljaj.

Da biste videli koliko vam je dodatak uštedeo vremena u nekom video klipu, samo pogledajte u kontrolnoj traci pored slajdera za podešavanje jačine zvuka. Ukoliko ne piše ništa onda sačekajte malo da dodatak završi sa analiziranjem video klipa. Broj minuta koje je dodatak uštedeo se može povećati vremenom dok gledate klip pa bi bilo najbolje na samom kraju pogledati rezultat.

chrome extension speed up video save time

Dodatak je lagan i ne remeti učitavanje video klipova, sve se odvija u pozadini i ne usporava računar. Bitno je napomenuti da dodatak prepoznaje muzički video i u tom slučaju se ne aktivira, odnosno neće pokušati da ubrza ili premota video klipove te vrste.

Preuzmi dodatak besplatno

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *