Kako se odjaviti sa Push notifikacija? (Chrome, Firefox, Opera, Android)

Push notifikacije su veoma korisne ukoliko želite da pratite neki sajt i budete obavešteni o novinama gotovo instant. O tome šta su Push notifikacije pročitajte u ovom članku.

Ipak, neki korisnici se prijave na obaveštenja na nekom sajtu, a da ni ne znaju, i sada žele da se odjave. Sa druge strane, neko se prijavio namerno i sad želi da se odjavi iz nekog razloga, ali ne zna kako.

U ovom članku ću vam pokazati kako to da uradite u Chrome, Firefox, Opera i Chrome za Android veb pregledaču.

Uputstvo

Prvo otvorite sajt sa kojeg više ne želite da primate obaveštenja, pa ispratite uputstvo koje sledi:

Chrome (desktop)

Kliknite na katanac levo od linka sajta i pored naziva „Notifications“ izaberite „Block„. Osvežite stranicu pritiskom F5.

chrome odjava push notifikacije

Firefox

Kliknite na zeleni katanac levo od linka sajta pa kod „Send notifications“ kliknite iks (X). Osvežite stranicu pritiskom F5.

firefox odjava push notifikacije

Opera

Kliknite na katanac levo od linka sajta i pored naziva „Notifications“ izaberite „Block„. Osvežite stranicu pritiskom F5.

opera odjava push notifikacije

Chrome (Android)

Tapnite na katanac levo od linka sajta pa na „Site Settings„. I na kraju još tapnite „Clear & reset“ pa potvrdite opet na „Clear & reset„. Osvežite sajt povlačenjem stranice ka dole.

Ponovno prijavljivanje

Ukoliko pak želite da se ponovo prijavite na obaveštenja, postupak je isti samo svuda izaberite „Allow„. U slučaju Android-a, kada se odjavite sa obaveštenja sajt će vas ponovo pitati da se prijavite čim ga ponovo posetite. Detaljnije uputstvo sa animacijama pogledajte OVDE.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

  1. Veliko hvala na korisnom i konkretnom savetu koji deluje, a bez „mlaćenja prazne slame“. Spasili ste me muka <3

  2. Odlični saveti u vezi sa „notifikacijama“,to je jedna od najdosadnijuh pojava na net-u.Puno hvala!Inače,sajt je sada mnogo lepši i pregledniji,odličan je.Samo tako nastavite!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *