Radio Garden – sve radio stanice na planeti (u 3D)

Postoji dosta servisa koji nude spisak svih mogućih internet radio stanica na jednom mestu. Svaki servis se ističe po nečemu: dobra aplikacija, dobar dizajn, mnoštvo opcija, personalizacija… ali jedan sajt je skroz drugačiji od svih na koje ste do sada naišli.

Radio Garden je sajt koji ima sve internet radio stanice na planeti – doslovno. Dakle, ima u bazi sve internet radio stanice koje postoje na planeti i smeštene su na… planeti takođe.

Ovaj servis koristi 3D model Zemlje koju nudi Cesium, satelitske slike koje nude razne kompanije, FreeGeoIP za lociranje korisnika, React kao tehnologiju za izradu servisa, i Rematch za pronalaženje stanica.

Kada se sve to spoji kako treba, jedan veoma zanimljiv sajt.

radio stanice garden 3d

Šta tačno ovaj sajt nudi?

Prvo, nudi spisak internet radio stanica. Te sve stanice su raspoređene po 3D planeti onako kako su raspoređene i u stvarnom svetu, tj. po gradovima.

Kada rotirate 3D planetu, krug na sredi ekrana će preći preko neke stanice i odmah ćete čuti uživo stream. Ukoliko grad ima više radio stanice, u donjem densom uglu ćete videti spisak.

Dodao bih još dve zanimljive opcije: 1. omiljene radio stanice, 2. unikatni URL za svaku stanicu.

Radio stanice dodajete u omiljene prostim klikom na ikonicu srca u gornjem desnom uglu. A kada nađete neku stanicu koju biste želeli da podelite sa nekim, samo kopirajte unikatni URL iz adresne trake (alternativno koristite ovaj dodatak).

Pored toga, postoji Android i iOS aplikacija koja vam nudi isto što i sajt. Obe su besplatne i možete ih preuzeti sa ovih linkova: Android, iOS.

Ukoliko znate za neki internet radio koji nije na sajtu, možete poslati zahtev da se doda preko ove forme – sn.rs/e5sl1

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *