Kako besplatno staviti vodeni žig (watermark) na više slika odjednom?

Ako želite da objavite sliku na internet, i da je sačuvate od krađe, najbolje bi bilo da stavite vodeni žig na nju (watermark). Ako imate gomilu slika na koje želite da stavite watermark, onda će vam trebati neki alat za to.

Alata ima dosta, ali većina se plaća, a besplatne verzije imaju ograničenja. Zato u ovom članku želim da vam predstavim jedan sajt koji će postaviti watermark na koliko god želite slika – Batch Watermark.

Sajt je veoma jednostavan i lagan, a radi i bez interneta (pod uslovom da ga otvorite makar jednom). Autori sajta garantuju da je korišćenje sajta skroz besplatno bez ikakvih ograničenja, a čak ni registracija nije potrebna!

Proces je sledeći:

Potrebno vreme: 3 minuta

Nekoliko minuta će vam biti potrebno da savladate ovaj alat, ali od količine i veličine slika zavisi koliko će ceo proces trajati.

 1. Izaberite slike iz računara

  samo ih prevucite na sajtkako dodati vodeni zig na slike

 2. Izaberite watermark

  Možete izabrati sliku kao watermark ili tekst

 3. Podesite watermark

  Možete podesiti, u slučaju da ste izabrali tekst: boju, veličinu, rotaciju, poziciju…kako dodati vodeni zig na slike

 4. Kliknite „Start“ i sačekajte da bude gotovo

  Nakon što kliknete „Start“ sačekajte koji sekund i sve slike će se preuzeti u računar u .zip fajlu. Svaka slika će sada imati zadati watermark.kako dodati vodeni zig na slike

 5. Rezultat:

  Levo: slike sa vodenim žigom, desno: originalne slikekako dodati vodeni zig na slike

Alternative

Ukoliko ne želite da koristite ovaj sajt, predlažem par dobrih besplatnih alata za Windows kao alternative: JACo Watermark, [WaterMark]

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *