Kako besplatno staviti vodeni žig (watermark) na više slika odjednom?

0

Ako želite da objavite sliku na internet, i da je sačuvate od krađe, najbolje bi bilo da stavite vodeni žig na nju (watermark). Ako imate gomilu slika na koje želite da stavite watermark, onda će vam trebati neki alat za to.

Alata ima dosta, ali većina se plaća, a besplatne verzije imaju ograničenja. Zato u ovom članku želim da vam predstavim jedan sajt koji će postaviti watermark na koliko god želite slika – Batch Watermark.

Sajt je veoma jednostavan i lagan, a radi i bez interneta (pod uslovom da ga otvorite makar jednom). Autori sajta garantuju da je korišćenje sajta skroz besplatno bez ikakvih ograničenja, a čak ni registracija nije potrebna!

Proces je sledeći:

Potrebno vreme: 3 minuta

Nekoliko minuta će vam biti potrebno da savladate ovaj alat, ali od količine i veličine slika zavisi koliko će ceo proces trajati.

 1. Izaberite slike iz računara

  samo ih prevucite na sajtkako dodati vodeni zig na slike

 2. Izaberite watermark

  Možete izabrati sliku kao watermark ili tekst

 3. Podesite watermark

  Možete podesiti, u slučaju da ste izabrali tekst: boju, veličinu, rotaciju, poziciju…kako dodati vodeni zig na slike

 4. Kliknite „Start“ i sačekajte da bude gotovo

  Nakon što kliknete „Start“ sačekajte koji sekund i sve slike će se preuzeti u računar u .zip fajlu. Svaka slika će sada imati zadati watermark.kako dodati vodeni zig na slike

 5. Rezultat:

  Levo: slike sa vodenim žigom, desno: originalne slikekako dodati vodeni zig na slike

Alternative

Ukoliko ne želite da koristite ovaj sajt, predlažem par dobrih besplatnih alata za Windows kao alternative: JACo Watermark, [WaterMark]

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.