Pripremite svoj Google nalog u slučaju iznenadne smrti

0

Šta će se desiti sa vašim Google nalogom ako ga ne koristite duže vreme, recimo u slučaju iznenadne smrti? Ništa, nalog će ostati i funkcionisati normalno. Ipak, Google nam je svima dao mogućnost da odredimo šta će se desiti sa našim nalozima ukoliko ih ne koristimo duže vreme.

Ta opcija se zove „Inactive Account Manager“ i dostupna je svima na ovom linku. Pomoću te opcije možete podesiti:

  • nakon koliko meseci će Google smatrati vaš nalog neaktivnim
  • da li, i kome, želite dati pristup nakon neaktivnosti
  • automatski odgovor na sve pristigle Gmail poruke
  • da li će se svi podaci sa naloga obrisati
google inactivity manager

Da biste uopšte aktivirali ovu opciju morate dodati svoj broj telefona na koji će vas Google nekoliko puta upozoriti na neaktivnost naloga kada dođe vreme. Recimo, ukoliko podesite 3 meseca, Google će vam poslati prvo upozorenje mesec dana pred istek.

Nakon što to uradite, možete dodati do 10 Google poverljivih korisnika koji će takođe biti obavešteni o neaktivnosti naloga. Pored toga, možete nekima dati i pristup određenim podacima naloga.

google inactivity manager

Ukoliko koristite Gmail, možete podesiti automatski odgovor koji će se slati čim vam stigne neki email. Možete omogućiti i opciju „Samo kontakti“ ukoliko želite da se taj odgovor šalje samo osobama iz vaše liste Google kontakata.

I na kraju možete izabrati da li želite da se svi podaci sa vašeg naloga obrišu. Brisanje će se desiti 3 meseca nakon isteka naloga, što će dati dosta vremena vašim poverljivim kontaktima da preuzmu podatke ukoliko ste im to omogućili.

Link: sn.rs/uv6y6

Izvori internetzanatlija
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.