Sprečite Windows 10 da vas špijunira pomoću ovog alata

Windows 10 ima ugrađenu gomilu opcija koje prikupljaju podatke korisnika. Naravno, pošto su to opcije korisnici ih mogu poisključivati. Ipak, i kada isključite određene opcije neki servisi vezani za njih ostaju aktivni.

Upravo zato je kreiran alat O&O ShutUp10.

Pomoću ovog alat možete onemogućiti SVE opcije u Windows 10 koje se tiču prikupljanja podataka, čak i one skrivene. Evo šta autori alata ističu:

  1. Podesite sigurnost sistema
  2. Zaštitite svoju privatnost
  3. Kontrolišite servis lociranja
  4. Onemogućite automatska Windows ažuriranja
  5. Onemogućite slanje korisničkih podataka uz dijagnostiku
  6. Portabilnost – instalacija nije potrebna
  7. Besplatno za ličnu, edukativnu i komercijalnu upotrebu
  8. Podržava Windows 10 do verzije 1903 (u ovom trenutku)

Sam alat je veoma jednostavan, imate samo listu funkcija i prekidač za njihovo isključivanje i uključivanje. Pored svake funkcije se nalazi i preporučena vrednost: Yes, Limited, No.

Poželjno je da sve bude zeleno, a postoji i opcija koja će sve staviti na preporučene vrednosti, preporučene i donekle preporučene ili sve na „Yes“.

shutup10 actions

Inače, čim pokušate da izmenite neku opciju po prvi put, alat će vas pitati da kreirate bekap sistema – uradite to. Kada kliknete na „Actions“ imaćete opcije da vratite sve na fabrička podešavanja i da kreirate bekap sistema.

Isto tako, možete uvesti i izvesti sve opcije ako kliknete na „File„. Ovo je korisno ukoliko ponovo dižete sistem ili želite da pošaljete podešavanja prijatelju.

Preuzmi program: sn.rs/shutup10

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *