Sprečite Windows 10 da vas špijunira pomoću ovog alata

0

Windows 10 ima ugrađenu gomilu opcija koje prikupljaju podatke korisnika. Naravno, pošto su to opcije korisnici ih mogu poisključivati. Ipak, i kada isključite određene opcije neki servisi vezani za njih ostaju aktivni.

Upravo zato je kreiran alat O&O ShutUp10.

Pomoću ovog alat možete onemogućiti SVE opcije u Windows 10 koje se tiču prikupljanja podataka, čak i one skrivene. Evo šta autori alata ističu:

  1. Podesite sigurnost sistema
  2. Zaštitite svoju privatnost
  3. Kontrolišite servis lociranja
  4. Onemogućite automatska Windows ažuriranja
  5. Onemogućite slanje korisničkih podataka uz dijagnostiku
  6. Portabilnost – instalacija nije potrebna
  7. Besplatno za ličnu, edukativnu i komercijalnu upotrebu
  8. Podržava Windows 10 do verzije 1903 (u ovom trenutku)

Sam alat je veoma jednostavan, imate samo listu funkcija i prekidač za njihovo isključivanje i uključivanje. Pored svake funkcije se nalazi i preporučena vrednost: Yes, Limited, No.

Poželjno je da sve bude zeleno, a postoji i opcija koja će sve staviti na preporučene vrednosti, preporučene i donekle preporučene ili sve na „Yes“.

shutup10 actions

Inače, čim pokušate da izmenite neku opciju po prvi put, alat će vas pitati da kreirate bekap sistema – uradite to. Kada kliknete na „Actions“ imaćete opcije da vratite sve na fabrička podešavanja i da kreirate bekap sistema.

Isto tako, možete uvesti i izvesti sve opcije ako kliknete na „File„. Ovo je korisno ukoliko ponovo dižete sistem ili želite da pošaljete podešavanja prijatelju.

Preuzmi program: sn.rs/shutup10

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.