Zaobiđite Google reCaptcha pomoću ovog trika

1

Google reCaptcha je svima dobro poznat sistem protiv robota koji većina sajtova koristi. Najnovija reCaptcha je kreirana sa ciljem da olakša ljudima, a oteža robotima njeno rešavanje – više o tome.

Ipak, desi se da inteligentni sistem posumnja da je validan korisnik zapravo robot. Kao rezultat toga korisnik mora da reši zadatak kako bi prošao test. Ako se to desi jednom ili dva puta u nedelju dana – i nije tako strašno, ali ako se dešava stalno onda ume da bude iritantno.

Pored toga što se reCaptcha može naći na raznim sajtovima, desi se da se pojavi u Google pretrazi. Možda vam se desilo da koristite Google pretragu malo intezivnije pa vam se u nekom trenutku pojavi reCaptcha. Kada je uspešno rešite, možete nastaviti sa korišćenjem pretrage.

Google je implementirao ovaj sistem zaštite i u svoju pretragu kako bi se zaštitio od skrejpovanja (eng. scrape) rezultata pretrage. Oni zapravo prodaju API za to pa im ovaj vid besplatnog sakupljanja podataka ne ide u prilog.

E sad, bilo da se radi o reCaptcha na sajtovima ili u Google pretrazi, ona se može zaobići pomoću dva prosta trika. Tačnije, jednog trika i jednog dodataka za veb pregledač.

#1 reCaptcha na sajtovima

Postoji jedan veoma zanimljiv dodatak pod nazivom „Buster“ koji rešava reCaptcha umesto vas.

Ovaj dodatak redi tako što preslušava reCaptcha zadatak i upisuje rezultat u polje za odgovor.

Vidite, reCaptcha ima glasovni zadatak za osobe sa oštećenim vidom. Taj glasovni zadatak se može preslušati klikom na odgovarajuć taster. Buster dodatak snima taj zvuk i pretvara ga u tekst pomoću veštačke inteligencije (podrazumevano koristi Wit speech API).

Da biste koristili ovaj dodatak, dovoljno je da ga instalirate (Chrome, Firefox, Opera) i videćete novu ikonicu u prozorčetu za rešavanje reCaptcha zadatka. Samo kliknite tu ikonicu i sačekajte koji sekund.

recaptcha solver

#2 reCaptcha u Google pretrazi

Da biste izbegli reCaptcha u rezultatima Google pretrage potrebno je samo da stavite google.com u Bookmark! Da, to je to, zaista.

Dakle, otvorite google.com, stavite taj sajt u Bookmark (ctrl+D ukoliko koristite Chrome, ili Ctrl+Shift+D za Firefox), kliknite na novokreirani Bookmark i koristite Google. Nikada vam se više neće pojaviti reCaptcha!

Za kraj…

Kao što vidite, reCaptcha se može zaobići, ali ne u pravom smislu te reči. Obe ove metode zahtevaju prisustvo čoveka, što znači da ne bi radile uz neku skriptu za automatizaciju.

Povezano:
1 komentar
  1. Jovan Mitrović kaže

    Meni recaptcha ne radi ni sa ovim dodatkom ni bez njega. Samo štiklira i sama odštiklira slike. Iritirajuće.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.