Chrome za Android ima noćni mod – kako omogućiti?

Polako sve aplikacije, porgrami, sajtovi, sistemi… dodaju noćni mod, tj. Night Mode (ili Dark Mode). Chrome za desktop računare je dobio nedavno noćni mod i zvanično, a Android aplikacija sada ima tek probni režim.

Kao i svaka druga probna opcija u Chrome-u nalazi se iza zastavice (engl. Flag) i morate je ručno omogućiti. A evo i kako!

Uputstvo

1) Prvo i najbitnije je da ažurirate Chrome za Android na najnoviju verziju

2) Sada otvorite Chrome i u adresnu traku nalepite sledeći link:

chrome://flags/#enable-android-night-mode

3) Videćete opciju pod nazivom „Android Chrome UI dark mode“ – izaberite „Enabled

4) Kada to uradite pojaviće se poruka koja vas obaveštava da morate ponovo pokrenuti Chrome kako bi se promene primenile – uradite to

5) Uđite u podešavanja: tapnite na tri vertikalne tačke u uglu ekrana pa Settings

6) Skrolujte dok ne dođete do opcije „Themes

7) Kada uđete tu izaberite „Dark

chrome-android-dark-mode

8) To je to!

Sada će vam ceo Chrome biti tamne boje. Imajte na umu da neće i svi sajtovi biti u noćnom režimu, samo Chrome. Od sajta zavisi da li će vam ponuditi noćni režim.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *