Google kreirao AI alat za prepoznavanje plagijata (video)

0

Postojaći alati za prepoznavanje plagijata rade sasvim dobro, ali Google ne bi bio Google da ne izmisli alternativnu koja radi pomoću veštačke inteligencije (primeri). Čak imaju i zaseban sajt namenjen samo tome.

Ovoga puta radi se o alatu koji prepoznaje plagijate koji je dostupan obrazovanim ustanovama preko G Suite for Education naloga, a dolazi u sklopu postojaćeg CourseKit servisa.

Kako ovaj alat radi?

Profesori / nastavnici mogu preko ove platforme kreirati zadatke za svoje studente i poslati im. Ako je zadatak pisanje eseja, učenici će tokom pisanja moći da aktiviraju opciju „Originality Report“ i provere da li je neki deo teksta plagijat. Isto to mogu uraditi i profesori kada im studenti vrate gotove radove. AI alat proverava sve dostupne sajtove na internetu kao i desetine miliona knjiga ne bi li pronašao deo teksta koji je kopiran.

Pošto se iza ovog procesa nalazi i veštačka inteligencija, veoma će lako prepoznati ukoliko je tekst kopiran i u nekoj meri izmenjen. Učenici će moći da provere svoj rad pomoću ovog alata maksumalno tri puta po dokumentu, a nakon toga više neće moći da ga menjaju.

Kako do alata?

Da biste koristili ovaj alat morate se registrovati na „Google Assignments“ pomoću „G Suite for Education“ naloga. Idite na taj link i kliknite na „Sign Up for Beta“. Ukoliko ste prijavljeni sa svojim standardnim Google nalogom, prebacite se na Edu nalog.

Izvori Engadget Digitalinformationworld Edu Google
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.