Kako vratiti stari Twitter izgled?

Twitter je svoj dizajn menjao dosta puta u poslednje vreme. Najnovija promena je bila i najveća. Ceo interfejs je sada veoma minimalan, a korisnici mogu dodatno podešavati boje, veličinu teksta, noćni mod…

Iako su sve ovo promene na bolje, mnogi ljudi ne vole promene kakve god one bile. I ovaj članak pišem upravo za te ljude.

Naime, stari Twitter izgled je moguće vratiti jednim veoma jednostavnim trikom: prevariti Twitter sajt tako da misli da ga posećujete preko Internet Explorer-a.

goodtwitter addon useragent
GoodTwitter dodatak UserAgent / github

Vidite, IE je poznat po tome da nije kompatibilan sa novim veb tehnologijama, tako da veb dizajneri uvek naprave bekap opciju za korisnike tog veb pregledača.

Pošto se nova verzija Twitter-a oslanja upravo na najnovije veb tehnologije, stara je tu kao bekap rešenje.

I tu nastupa dodatak „GoodTwitter„.

Ovaj dodatak za Chrome i Firefox radi tako što menja UserAgent-a pa Twitter „misli“ da ste sajt posetili iz Internet Explorer-a. Pošto postoji ona bekap opcija za korisnike IE veb pregledača, videćete upravo taj stari sajt.

Dodatak je otvorenog koda te je dostupan na Github platformi, kao i za preuzimanje u Chrome i Firefox veb prodavnicama.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *