Original Diablo od sada možete igrati u veb pregledaču!

0

Original Diablo, objavljen davne 1996. godine, nikada nije privukao pažnju igrača koliko njegov naslednik. To je jedan od razloga zbog kojeg je grupa programera rešila da ispiše kod od nule koristeći „reverse engineering“ metodu i tako omogući bilo kome da je portuje za druge platforme.

Taj proces je započet prošle godine predvođen programerom poznatom kao „GalaXyHaXz“ kao deo projekta pod nazivom „Devilution„.

„Da bi bili sigurni da je sve očuvano, Devilution sadrži sve kao i original Diablo. Toliko daleko smo otišli da su sačuvani i bagovi i loše ispisan kod u originalu. To će poslužiti kao dobra osnova za programere, a svakako će olakšati ažuriranje, popravke i portovanje za ostale platforme“ – naveo je Devolution tim na svom Github nalogu.

Upravo to se i desilo kada je grupa modera pod nazivom „Rivsoft“ portovala igru za veb pregledače. Igra se nalazi na sledećoj veb adresi: diablo.rivsoft.net

original diablo in web browser
Diablo u veb pregledaču / Photo: kotaku.com

Tamo možete pokrenuti original Diablo shareware verziju, što je u suštini Demo koji sadrži dva nivoa i Warrior klasu, ili prevući svoj DIABDAT.MPQ fajl iz kupljene igrice i igrati punu verziju.

Izvori Devilution github
Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.