Rešite se clickbait Youtube sličica pomoću ovog dodatka!

Da li vas nerviraju svi oni silni clickbait naslovi i sličice na Youtube-u? Da li ste znali da kreatori tih video snimaka ulažu velike količine novca ne bi li kreirali pravu sličicu koja će privući najviše klikova? Pa čak postoji i praćenje učinka uživo tako da je moguće menjati sličicu u bilo kom trenutku i pratiti njen uticaj.

Lično ne pratim Youtube, više sam okrenut blogovanju, ali svakako da mi smetaju te napadne sličice i naslovi kada nešto potražim tamo. Zapravo, u najvećem broju slučajeva ne klikćem na takve snimke, što može biti loše jer tako mogu zaobići neki dobar video.

Sličice jesu bitne, pomoću njih možemo u nekoliko trenutaka odlučiti da li da pogledamo neki video ili ne. One bi trebale da sadrže jedan frejm iz video klipa kako bismo videli delić onoga šta nas očekuje. Youtube je nedavno dodao i pregled više frejmova kada pređete kursorom preko videa, što je svakako još korisnije.

youtube preview thumbnail
Youtube: kratki pregledi video klipova

Ipak, Youtube je pretrpan ručno kreiranim sličicama pa nekada nismo sigurni šta nas očekuje u video snimku. Možemo reći da su to zapravo mini-reklame, a onaj ko napravi najbolju reklamu pobeđuje (ima više klikova).

Ja se inače uvek vodim jednom logikom: za loš proizvod potrebna je odlična reklama. Recimo, Apple ima loše proizvode (jedan od milion primera) ali imaju dobru reklamu pa ih ljudi kupuju. Zato nikada ne treba kupovati nešto na osnovu reklame, pa ni kliktati na Youtube snimke.

Clickbait Remover for Youtube

Zbog toga u ovom članku predstavljam jedan jednostavan dodatak koji će ukloniti sve ručno kreirane sličice i normalizovati nazive video snimaka.

Ovaj dodatak radi tako što umesto ručno kreiranih sličica postavlja jedan frejm iz video snimka, a vi možete odrediti iz kog dela snimka će se „povući“ frejm: početak, sredina ili kraj.

Isto tako, možete podesiti kako će se nazivi normalizovati: sve malim slovima, prvo slovo veliko, ne menjaj.

youtube clickbait remover
Opcije dodatka

Ovo je rezultat:

youtube clickbait remover

Kao što vidite nema više napadnih naslova niti sličica, sve je onako kako bi zapravo i trebalo da bude.

Dodatak je dostupan za Chrome, a kompletan kôd možete pronaći na Github-u.

Izvori: 1. lifehacker
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *