Facebook servis za upoznavanje dostupan u USA (slike, video)

Pre godinu dana Facebook je najavio servis za upoznavanje, a sada je taj servis dostupan i u USA.

Facebook je inače poznat po tome da veoma brzo nakon najave predstavi to što su najavili, ali ovog puta su usporili. Ova opcija je veoma intimna i lična pa su hteli da sve bude na svom mestu kada je objave, izjavila je za CNN Business Charmaine Hung, produkt menadžer za Facebook Dating.

USA je sada dvadeseta država koja ima pristup Facebook Dating servisu. Ostale države su: Argentina, Bolivia, Brazil, Kanada, Čile, Kolumbija, Ekvador, Gvineja, Laos, Malezija, Meksiko, Paragvaj, Peru, Filipini, Singapur, Surinam, Tajland, Urugvaj i Vijetnam.

Servis mogu mogu koristiti svi korisnici koji su stariji od 18 godina, a dovoljno je uneti osnovne lične podatke.

Za razliku od sličnih servisa, Facebook Dating se ne svodi samo na svajpovanje profila ili čekanje da se i vama neko dopadne kako bi stupili u kontakt. Možete komentarisati i lajkovati objave osobi koja vam se dopada, a ako vam se ne dopada možete samo nastaviti dalje.

facebook-dating
Photo: droid-life.com

Facebook objašnjava Dating ovako: „Dating vam omogućava da se spojite sa prijateljima prijatelja i/ili ljudima koji nisu u vašem krugu prijatelja. Facebook Dating vas neće spojiti sa vašim prijateljima, sem ukoliko odlučite obostrano da koristite ‘Tajna Simpatija’. Sve objave u Dating aktivnosti ostaju samo tu i neće se videti bilo gde drugde na Facebook-u“.

Pored toga, korisnici će moći da dele informacije o predstojaćim spojevima i/ili svoju lokaciju uživo sa odabranim ljudima na Messenger-u.

Uskoro, korisnici Dating servisa će moći da dele svoje Instagram i Facebook priče na svoje Dating profile. Ali, kao što je spomenuto ranije, informacije između profila korisnika (Instagram, Facebook, Dating) se neće deliti.

Facebook Dating je sada velik rival postojaćim servisima za upoznavanje. Koliko je uticao na taj deo tržišta govore i podaci da su akcije popularnog servisa za upoznavanje – match.com – plate za 22% od prve najave FB Dating servisa.

match-group-stock
Izvori: 1. droid-life 2. androidpolice 3. CNN
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *